Πόλο: Οι «εκλεκτές» του Τεό Λοράντου για το Προολυμπιακό στην Τεργέστη

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών για το Προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη. Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Τεό Λοράντος ανακοίνωσε την αποστολή.

Πόλο: Οι «εκλεκτές» του Τεό Λοράντου για το Προολυμπιακό στην Τεργέστη

Τις 15 πολίστριες που θα μετάσχουν στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Τεργέστης (19-24 Ιανουαρίου), με την Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών, ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος.

Οι «εκλεκτές» του Ομοσπονδιακού Τεχνικού είναι οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Χριστίνα Κότσια, Φωτεινή Τριχά, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Σοφία Τορνάρου, Ιουλία – Άννα Κοντονή.

Εκτός είναι η τερματοφύλακας του Εθνικού Ελένη Σωτηρέλη, η οποία είχε ταξιδέψει με την αποστολή στη Μάλαγα για την κοινή προετοιμασία με την Ισπανία μέσα στα Χριστούγεννα. Αυτή είναι και η μοναδική παίκτρια που αποκλείστηκε αφού ο Λοράντος είχε 16 παίκτριες και στο Προολυμπιακό τουρνουά πρέπει να δηλώσει δεκαπεντάδα.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας αναχωρεί, το πρωί του Σαββάτου (16/1) για την Ιταλία, εκεί όπου την επόμενη εβδομάδα θα δώσει τη μάχη για να εξασφαλίσει ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ουσιαστικά η «γαλανόλευκη» θέλει μια νίκη στον όμιλο απέναντι στο αδύναμο Ισραήλ προκειμένου να προκριθεί στα ημιτελικά, μαζί με την Ουγγαρία που είναι στο ίδιο γκρουπ.

Στον άλλο όμιλο, ξεχωρίζουν Ιταλία και Ολλανδία. Έτσι θα πάμε σε δυο μεγάλους ημιτελικούς που θα κρίνουν και τις δυο ομάδες που θα περάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Δυο από τις Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία και Ολλανδία θα πάνε Τόκιο και οι άλλες δύο θα αποκλειστούν.