Αλέξανδρος Παπαναστασίου: «Αυτό το χρυσό θα είναι το πρώτο βήμα»

Εξαιρετική η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Ντέμπρετσεν, πήρε το χρυσό μετάλλιο για την Ευρωπαϊκή ζώνη του World League. Τι δήλωσε ο διεθνής περιφερειακός της Γιουγκ, Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Αλέξανδρος Παπαναστασίου: «Αυτό το χρυσό θα είναι το πρώτο βήμα»

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ο οποίος ήταν μέσα σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής στο πόλο, σε επίπεδο νέων ανδρών και εφήβων, τα τελευταία χρόνια, θέλει και ευελπιστεί να ζήσει ανάλογες και με την Εθνική ανδρών.

Στο Ντέμπρετσεν, έγινε το πρώτο βήμα με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και όπως είπε ο διεθνή άσος της Γιουγκ, όλοι ελπίζουν να είναι μόνο η αρχή.

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου εκτιμά πως η Εθνική ανδρών με μεγάλη αυτοπεποίθηση πλέον μπορεί να πετύχει τον κυρίαρχο στόχο της χρονιάς, την πρόκριση, μέσω του προολυμπιακού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 7-12: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική (pic)

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έρχεται εύκολα.

Κρατάμε ως παρακαταθήκη για το προολυμπιακό τουρνουά που έρχεται τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε στο Ντέμπρετσεν. Συνεχίζουμε με τα ...κεφάλια μέσα.

Αυτό που έγινε εδώ ήταν ουσιαστικά μια πολύ καλή προπαρασκευή για την επίτευξη του κυρίαρχου στόχου που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην Ολυμπιάδα μέσω του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ. Εκτιμώ ότι αυτές οι νίκες θα μας δώσουν αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Ειδικά οι νίκες απέναντι σε δυο σπουδαίες ομάδες όπως είναι το Μαυροβούνιο και η Ισπανία. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το χρυσό μετάλλιο θα είναι το πρώτο βήμα μιας πετυχημένης χρονιάς για την Εθνική ομάδα».