Μαυροβούνιο - Ελλάδα 7-12: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική (pic)

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με έξοχη εμφάνιση κέρδισε 12-7 το Μαυροβούνιο στο Ντέμπρετσεν και κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή ζώνη του World League. Το βλέμμα τώρα στον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 7-12: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική (pic)

Η Εθνική ξεκίνησε δυναμικά, προηγήθηκε 3-1 με τον Κολόμβο να έχει δυο γκολ και τον Παπαναστασίου ένα, αλλά ο Ίβοβιτς 1.30 για το τέλος της πρώτης περιόδου μείωσε σε 3-2 για το Μαυροβούνιο.

Η «γαλανόλευκη» συνέχισε και στη δεύτερη περίοδο να παίζει καλή άμυνα απέναντι σε μια ομάδα που για να φτάσει στον τελικό, απέκλεισε την Κροατία και την Ιταλία.

Ο Ζερδεβάς που απόψε ήταν στο τέρμα ήταν θετικός και ο ήρωας του Σαββάτου με την Ισπανία, Αργυρόπουλος ήταν εκείνος που με διαδοχικά τέρματα κράτησε τη διαφορά στα δυο γκολ (4-2, 5-3) ενώ ο Καπότσης στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 6-3, δυο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης με το πρώτο του τέρμα στην αναμέτρηση ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (7-3) στο τέλος της δεύτερης περιόδου.

Η Εθνική είχε στο πρώτο ημίχρονο 3/5 στον παίκτη παραπάνω, 5 μπλοκ και ο Ζερδεβάς 57% στις αποκρούσεις ενώ το Μαυροβούνιο είχε 2/3 στον παραπάνω, κανένα μπλοκ και στο τέρμα ον Σλάβεν Κάντιτς 46% στις αποκρούσεις.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την Εθνική ομάδα, που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αμυντικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Μαυροβούνιο.

Ο Κώστας Μουρίκης, 5.07 για το τέλος της τρίτης περιόδου έγραψε το 8-3 (!) για να έρθει και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (2/2) να διαμορφώσει το 9-3 στο επόμενο λεπτό!

Ο Ζερδεβάς που είχε να δεχθεί γκολ περίπου εννέα λεπτά νικήθηκε δυο φορές σε διάστημα περίπου ενός λεπτού και το Μαυροβούνιο μείωσε σε 9-5 με Μάτκοβιτς, Ίβοβιτς.

Οι έμπειροι Μουρίκης, Φουντούλης έβαλαν τέλος στα όποια όνειρα των παικτών του Γκοιΐκοβιτς, κάνοντας το 11-5, με τον άσο της Προ Ρέκο Ίβοβιτς να γράφει το 11-6 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο, ήταν απίθανο να γυρίσει το ματς και η Εθνική κοίταξε να ροκανίσει το χρόνο και να παίξει την ίδια καλή άμυνα. Ο Ουκρόπινα με το πρώτο του τέρμα (1/7) διαμόρφωσε το 11-7 αλλά ο αρχηγός απάντησε άμεσα για το 12-7 υπέρ της Εθνικής στα μέσα της περιόδου.

Η Εθνική με τη σημερινή (10/1) νίκη, πήρε την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή ζώνη για το World League ενώ από το Σάββατο το βράδυ έχει κλειδώσει την παρουσία της στο Super Final της διοργάνωσης.

Ο μεγάλος στόχος είναι βέβαιο η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκεί στρέφεται τώρα η προσοχή όλων με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις αυτές τις τρεις μέρες στην Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-4, 3-4, 1-1.

Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν, Ράντοβιτς, Πέτκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Πέρκοβιτς 2, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα 1, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς 1, Μπανίτσεβιτς, Κάντιτς.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.