Φουντούλης: «Σημαντική ένεση αυτοπεποίθησης η νίκη στον τελικό με το Μαυροβούνιο»

Το κίνητρο των Ελλήνων διεθνών να επικρατήσουν απόψε (10/1, 21:00) του Μαυροβουνίου στον τελικό της ευρωπαϊκής ζώνης του World League εξήγησε σε δηλώσεις του ο αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, Γιάννης Φουντούλης.

Φουντούλης: «Σημαντική ένεση αυτοπεποίθησης η νίκη στον τελικό με το Μαυροβούνιο»

Ως μια ένεση αυτοπεποίθησης βλέπουν στην εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών τη σαββατιάτικη (9/1) σπουδαία νίκη επί της Ισπανίας στο Ντέμπρετσεν για την ευρωπαϊκή ζώνη του World League.

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε, μετά από ένα εξαιρετικό και συγκλονιστικό παιχνίδι της ιβηρικής ομάδας με 12-11 και εξασφάλισε διπλή πρόκριση. Αφενός μεν στον σημερινό (10/1) τελικό με αντίπαλο το Μαυροβούνιο, που αρχίζει στις 21:00. Αφετέρου δε στην τελική φάση της διοργάνωσης (Super Final) που θα γίνει στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Ελλάδα - Ισπανία 12-11: Πρόκριση στο Super Final του World League με Αργυρόπουλο στο φινάλε!

Κι όλα αυτά ενώ απομένει μόνο ένας μήνας για τη συμμετοχή της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Εκεί όπου οι Έλληνες διεθνείς θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν για μία ακόμη φορά την παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την άποψη περί ένεσης αυτοπεποίθησης υποστηρίζει και ο αρχηγός της Ελλάδας, Γιάννης Φουντούλης, σε δηλώσεις του στο σάιτ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Μας δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε έναν τελικό. Μπορεί να μην είναι τελικός ενός Ευρωπαϊκού ή Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, είναι όμως ένας τελικός. Η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη χθεσινή επιτυχία μας. Η Ισπανία είναι μία από τις καλύτερες και ίσως η πιο σταθερή ομάδα στον κόσμο, με συμμετοχή σε τρεις τελικούς στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά διαδραματίζονται έναν μόλις μήνα πριν από τη συμμετοχή μας στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για όλους μας», δήλωσε αρχικά ο Φουντούλης.

Όσον αφορά το αποψινό τελικό κόντρα στο Μαυροβούνιο, ανέφερε: «Το βράδυ απέναντι στο Μαυροβούνιο θα κληθούμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και, το κυριότερο, έχει τους ίδιους στόχους με μας. Σε έναν μήνα θα κληθούμε να παίξουμε απέναντί τους στο Ρότερνταμ. Άρα έχουμε κίνητρο να τους κερδίσουμε σήμερα. Μια νίκη απέναντι στο Μαυροβούνιο θα είναι μία ακόμη ένεση αυτοπεποίθησης ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης συνέχειας. Θα παλέψουμε για να πάρουμε τη νίκη και να δείξουμε σε όλους ότι βρισκόμαστε σε εξαιρετική κατάσταση, υπολογίσιμοι για τον οποιονδήποτε».