Ελλάδα - Ισπανία 12-11: Πρόκριση στο Super Final του World League με Αργυρόπουλο στο φινάλε!

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε 12-11 της Ισπανίας και προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωπαϊκής ζώνης του World League. Το...χρυσό γκολ που στέλνει την Εθνική στο Super Final της διοργάνωσης, πέτυχε ο Αργυρόπουλος έξι δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Αύριο (10/1, 21.00) ο τελικός με αντίπαλο το Μαυροβούνιο

Ελλάδα - Ισπανία 12-11: Πρόκριση στο Super Final του World League με Αργυρόπουλο στο φινάλε!

Στην πρώτη περίοδο η Εθνική είχε καλές επιλογές στον παραπάνω (2/3 με Φουντούλη, Βλαχόπουλο) αλλά αμυντικά δεν ήταν καλή, δέχθηκε τρία γκολ ενώ ο Πινέδο κάτω από τα δοκάρια των Ισπανών ήταν εξαιρετικός.

Ο Γαλανίδης που ήταν κάτω από τα δοκάρια για τη «γαλανόλευκη» στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ήταν εντυπωσιακός με διαδοχικές αποκρούσεις, με τον πολύπειρο Πινέδο να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο οκτάλεπτο φτάνοντας λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου σε φοβερό ποσοστό στις αποκρούσεις (80%). Έτσι ο Μπούστος 3.11 για το τέλος της δεύτερης περιόδου με γκολ στον παραπάνω έγραψε το 4-2 για την Ισπανία, σε ένα οκτάλεπτο όπου η «γαλανόλευκη» δυσκολεύτηκε να βρει γκολ αλλά τελικά στο φινάλε σκόραρε δις και ισοφάρισε. Ο Παπαναστασίου στον παραπάνω μείωσε σε 4-3 και ο Δερβίσης (υπέροχο σουτ από την περιφέρεια) ισοφάρισε (4-4), ωστόσο η Ισπανία σκόραρε με τον Μουναρίθ στο τέλος και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 5-4.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η άμυνα της Εθνικής ομάδας ήταν ακόμη καλύτερη. Ο Γαλανίδης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ενώ στην επίθεση, οι παίκτες του Βλάχου βρήκαν γκολ και από την περιφέρεια (Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος) ενώ σκόραρε και στον παραπάνω ο Σκουμπάκης. Έτσι με ένα 3-0, η «γαλανόλευκη» βρέθηκε μπροστά με 7-5 (2.28 για το τέλος της τρίτης περιόδου). Ο Μπαρόσο στον παίκτη παραπάνω μείωσε σε 7-6 αλλά απάντησε άμεσα ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης (8-6), με το ποσοστό του Πινέδο στις αποκρούσεις να έχει πέσει στο 52% ενώ του Γαλανίδη είχε ανέβει στο 62%.

Στην τελευταία περίοδο...έπεσαν κορμιά, με την Ισπανία να μην παρατάει τον αγώνα αλλά την Εθνική να έχει το προβάδισμα (8-7, 9-7, 9-8). Ο...εξαφανισμένος Περόνε όμως 4.15 για το τέλος του αγώνα με το πρώτο του τέρμα (1/5) στο ματς, ισοφάρισε σε 9-9. Ο Παπαναστασίου στην επόμενη επίθεση της Εθνικής έγραψε το 10-9. Ο Γαλανίδης είπε όχι στον Μουναρίθ, ο Κολόμβος πήρε την αποβολή και ο Σκουμπάκης στον παραπάνω διαμόρφωσε το 11-9 (2.51 για το τέλος του αγώνα). Ο Μπαρόσο όμως 2.17 για τη λήξη, μείωσε και πάλι στο γκολ (11-10) για τους Ισπανούς που ισοφάρισαν (11-11) με τον Γρανάδος (1.35 για το τέλος), με την Εθνική να είναι κακή αμυντικά.

Στα 31 δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ, η Εθνική κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και ο Αργυρόπουλος έγραψε το 12-11, έξι δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Ένα γκολ που στέλνει την Εθνική στο Super Final του World League και στον αυριανό (10/1, 21.00) τελικό της Ευρωπαϊκής ζώνης της διοργάνωσης, με αντίπαλο το Μαυροβούνιο. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς κέρδισε σήμερα (9/1) την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία με 14-10.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-1, 4-5.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης.

Ισπανία: Πινέδο, Μουναρίθ 3, Γρανάδος 2, Φάμερα 1, Σαναούγια, Λαρούμπε, Μπαρόσο 2, Φερνάντεθ 1, Καμπάνας, Περόνε 1, Μάγιαρακ, Μπούστος 1, Αγκίρε.