ΣΕΠΥ: «Επάνοδος στις προπονήσεις και πριν από τα Χριστούγεννα»

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης ζητά να εξεταστεί εκ νέου η δυνατότητα να επιστρέψουν στις πισίνες οι πολίστες και οι πολίστριες. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΥ.

ΣΕΠΥ: «Επάνοδος στις προπονήσεις και πριν από τα Χριστούγεννα»

Να επιστρέψουν στις πισίνες οι πολίστες και πολίστριες, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης.

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης παράτασης του lock down ο ΣΕΠΥ εκφράζει την ανησυχία του για τις περαιτέρω συνέπειες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα αθλήματα του υγρού στίβου και ειδικά για την Υδατοσφαίριση στην οποία η έλλειψη προπόνησης συνεπάγεται και μακρύ χρόνο αγωνιστικής επανάκαμψης.

Επικροτούμε την απόφαση των ειδικών να δώσουν την δυνατότητα προπόνησης στους επίλεκτους αθλητές και αθλήτριες μέλη των Εθνικών Ομάδων που θα αγωνιστούν τους επόμενους μήνες στα προ ολυμπιακά τουρνουά, στους αθλητές των ομάδων Υδατοσφαίρισης που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη όπως επίσης και στους επίλεκτους αθλητές και αθλήτριες και άλλων αθλημάτων του υγρού στίβου.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια εθνικών και συλλογικών υποχρεώσεων, υπάρχει η ανάγκη αγωνιστικής δράσης των αθλητών και αθλητριών σε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Σε συνέχεια των παραπάνω και με προϋπόθεση αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ζητούμε να εξεταστεί η δυνατότητα επανόδου στις προπονήσεις ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα, προκειμένου να διευκολυνθεί κατά το δυνατόν, η επιστροφή σε αγωνιστική δράση από την νέα χρονιά, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα δεδομένα της πανδημίας.Επιπρόσθετα, η επιστροφή στις προπονήσεις και των μικρών αθλητών – αθλητριών των ομάδων υποδομής και των ακαδημιών εκμάθησης, με τους ίδιους όρους προστασίας, θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία των σωματείων που ως γνωστό πλήττονται από οικονομική άποψη.

Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτόν τον τρόπο τα σωματεία θα είναι σε θέση να επιβιώσουν και συν τοις άλλοις να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προς τους συναδέλφους προπονητές υδατοσφαίρισης, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να μεταδίδουν καθημερινά πνεύμα αισιοδοξίας και να συνεχίσουν την δουλειά που κάνουν καθημερινά εξ αποστάσεως, στην δύσκολη αυτή περίοδο του εγκλεισμού, με τους αθλητές και αθλήτριες τους, να τους ενθαρρύνουν να κάνουν υπομονή, και να προσέχουν τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα, με την βεβαιότητα ότι σύντομα θα επανέλθουμε στις προπονήσεις και στην αγωνιστική δράση».