Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 14-7: "Ερυθρόλευκη" ανωτερότητα

Ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, καθώς επικράτησε στον Πειραιά απέναντι στη Βουλιαγμένη με σκορ 14-7. Παυλίδης: «Πολύτιμες εμπειρίες για τις νεαρές αθλήτριες».

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 14-7: "Ερυθρόλευκη" ανωτερότητα

«Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 14-7 του Ν.Ο.Β. στο Παπαστράτειο για την 5η αγωνιστική του Α’ Ομίλου.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια ανωτερότητας έναντι της Βουλιαγμένης την αντίσταση της οποίας έκαμψε με σχετική άνεση, ελέγχοντας το ματς σε όλη τη διάρκεια του. Από τα μέσα του 2ου οκταλέπτου, διάστημα στο οποίο οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με ένα 5-0 σερί, μετέτρεψε το 5-4, σε 10-4 κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση της νίκης.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα η Ελευθερία Πλευρίτου με 3 γκολ, από δυο σημείωσαν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και Μαργαρίτα Πλευτρίου και από ένα η Αβραμίδου, Τσουκαλά, Κανετίδου.

Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός!

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου με εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια, άνοιξε το σκορ στα 4:58, με την Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει σε 1-1 στην παίκτρια παραπάνω (3:51) με την Πάτρα. Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι και 48’’ πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, όταν η Νικόλ Ελευθεριάδου σκόραρε για πρώτη φορά, μετά από τρεις άκαρπες «ερυθρόλευκες» προσπάθειες, την παίκτρια παραπάνω, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στο Θρύλο . Με 1/4 στον παίκτη παραπάνω για τον Ολυμπιακό, 1/2 για τη Βουλιαγμένη και το σκορ στο 2-1 ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο.

Ανέβηκε ο ρυθμός αύξησε το προβάδισμα!

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι «ερυθρόλευκες» απέκτησαν για πρώτη φορά προβάδισμα δυο τερμάτων, χάρη στο γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη (6:53), με το οποίο διαμορφώθηκε το 3-1. Η Βουλιαγμένη μείωσε με την Ξενάκη από το φουνταριστό, (4:51), αλλά στην επόμενη επίθεση η Μυριοκεφαλιτάκη με τον ίδιο τρόπο, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια επανέφερε το +2 για το 4-2.

Ακολούθησε το τέρμα της Κότσια από την περιφέρεια (4:11), στο οποίο απάντησε άμεσα η Ελευθερία Πλευρίτου, με εντυπωσιακό ψιλοκρεμαστό σουτ από την περιφέρεια διαμορφώνοντας το 5-3. Η Ξενάκη μείωσε ξανά σε 5-4 στον παραπάνω (3-2) αλλά οι «ερυθρόλευκες» είχαν και πάλι την αντίδραση. Η Αβραμίδου στην κόντρα «έγραψε» το 6-4 (2:34) και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα, που ήταν και αυτό προϊόν εξαιρετικής ατομικής προσπάθειας από το φουνταριστό, σημείωσε το 7-4 αυξάνοντας για πρώτη φορά στο +3 το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα.

Κυριάρχησε απόλυτα, ξέφυγε με +6!

Ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει το ρυθμό του και είχε γίνει πιο αποτελεσματικός στην άμυνα διατηρώντας το προβάδισμα. Στην επίθεση με τρία τέρματα η Νικόλ Ελευθεριάδου (6:39) η Μαργαρίτα Πλευρίτου (5:54) και η Ελευθερία Πλευρίτου (5:13), διεύρυναν στο 5-0 το σερί του Ολυμπιακού, αυξάνοντας στο +6 τη διαφορά για το 10-4!

Οι φιλοξενούμενες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα οκτώ αγωνιστικά λεπτά, μετά το προηγούμενο τέρμα τους (στα 3:20 του 2ου οκταλέπτου, το 5-4 με το οποίο είχε μειώσει η Ξενάκη), με τη Νίνου να μειώνει με πέναλτι σε 10-5 στα 3:04 πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Στη συνέχεια η Διαμαντοπούλου μείωσε σε 10-6, εκμεταλλευόμενη λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού. Με το επιμέρους 3-2 στο διάστημα αυτό, και το σκορ στο 10-6 ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.

Πανηγύρισε τη νίκη!

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στο ΝΟΒ να ψαλιδίσει τη διαφορά. Οι «ερυθρόλευκες» πάτησαν εκ νέου το πόδι στο «γκάζι» και με το επιμέρους 4-1 που προήλθε από τα γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου, της Μαργαρίτας Πλευρίτου, της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Αλεξάνδρας Ασημάκη διαμορφώθηκε το τελικό 14-7, χάρη στο οποίο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη νίκη για φέτος κόντρα στη Βουλιαγμένη.

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 3-2, 4-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 4:58), 1-1 Πάτρα (π/π., 3:51), 2-1 Ελευθεριάδου (π/π., 0:48)

2ο οκτάλεπτο: 3-1 Ασημάκη (π/π., 6:53), 3-2 Ξενάκη (φουνταριστό, 4:51), 4-2 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστό, 4:32), 4-3 Κότσια (περιφέρεια, 4:11), 5-3 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 3:49), 5-4 Ξενάκη (π/π., 3:20), 6-4 Αβραμίδου (π/π, 2:34), 7-4 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστό, 1:41)

3ο οκτάλεπτο: 8-4 Ελευθεριάδου (π/π., 6:39), 9-4 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 5:54), 10-4 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 5:13), 10-5 Νίνου (πέναλτι, 3:04), 10-6 Διαμαντοπούλου (φουνταριστό, 1:37)

4ο οκτάλεπτο: 11-6 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 6:42), 11-7 Νίνου (π/π., 6:10), 12-7 Τσουκαλά (περιφέρεια, 4:10), 13-7 Κανετίδου (πέναλτι, 2:24), 14-7 Ασημάκη (φουνταριστό, 0:36)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 3, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Μ. Πλευρίτου 2, Δούλη, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Δουρέκα, Φουντωτού, Σιούτη

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά, Τσιμάρα, Ρακιντζή, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 2, Νίνου 2, Πάτρα 1, Κότσια 1, Διαμαντοπούλου 1, Κοντονή, Καλαϊτζή, Μαυρωτά, Καϊφα, Μουσταράκια

Παυλίδης: «Πολύτιμες εμπειρίες για τις νεαρές αθλήτριες»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε τα εξής: «Αυτά τα παιχνίδια είναι κυρίως προπονητικού χαρακτήρα. Και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές και δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε νέες παίκτριες, για αυτό δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό και είχαμε χαμηλά ποσοστά στον παραπάνω. Ωστόσο είμαι ευχαριστημένος γιατί δίνουμε την ευκαιρία σε νεαρές αθλήτριες οι οποίες είναι ταλαντούχες, να μπουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια και να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες. Από κει και πέρα, δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμα, σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας. Έχουμε ένα μήνα ακόμα μέχρι τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις και έως τότε θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Ελευθεριάδου: «Ικανοποιημένες από την εμφάνιση»

Η Νικόλ Ελευθεριάδου ανέφερε στο olympiacossfp.gr μετά την νίκη επί της Βουλιαγμένης τα εξής: «Η ομάδα έφτασε εύκολα στη νίκη, χάρη στην απόδοσή μας μετά το δεύτερο ημίχρονο. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένες στο παιχνίδι, γιατί είμαστε πολύ δουλεμένη ομάδα και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Στη συνέχεια θα βελτιώσουμε και όλα τα λάθη που κάναμε και δεχθήκαμε αυτά τα επτά γκολ. Πάντως σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένες από τη σημερινή εμφάνιση και τη νίκη».

Μυριοκεφαλιτάκη: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι»

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr: «Είμαστε ακόμα σε μια διαδικασία προετοιμασίας και ψάχνουμε να βρούμε το ρυθμό μας. Ήταν ένα καλό παιχνίδι στο οποίο παίξαμε αρκετά όλες οι αθλήτριες. Βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα και ελπίζω ότι στη συνέχεια θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο