Ολυμπιακός: Πιάνει λιμάνι η Μπενέκου!

Η Άλκηστης Μπενέκου θα αποτελέσει, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού στο πόλο γυναικών.

Ολυμπιακός: Πιάνει λιμάνι η Μπενέκου!

Η Άλκηστης Μπενέκου, που πρόσφατα αποχώρησε από τον Εθνικό, θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα της στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έκαναν κίνηση ματ με τη διεθνή πολίστρια που ήθελε και η Βουλιαγμένη αλλά ο ΝΟΒ έκανε πίσω…

Η Άλκηστης Μπενέκου γεννήθηκε το 1994 και αγωνίζεται στη θέση της φουνταριστής, ενώ έχει αποτελέσει μέλος των μικρών εθνικών ομάδων, αλλά και της Εθνικής ομάδας γυναικών. Η 25χρονη αθλήτρια έχει κατακτήσει με τις μικρές εθνικές ομάδες το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδρίτης το 2011, το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ το 2012, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου το 2013!

Το 2013 μάλιστα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της Εθνικής γυναικών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης ενώ είναι και στην αποστολή για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σε διασυλλογικό επίπεδο η Άλκηστης Μπενέκου ξεκίνησε την καριέρα της στον Τρίτωνα Αμαρουσίου με τον οποίο φόρεσε στο λαιμό της δύο χρυσά μετάλλια σε ηλικιακά πρωταθλήματα, ενώ κατέκτησε την 3η θέση στην Α1 γυναικών το 2012. Μάλιστα, τη σεζόν 2011-2012 αναδείχθηκε ROOKIE OF THE YEAR στην Α1 γυναικών.

Στη συνέχεια, άφησε την Ελλάδα για τις ΗΠΑ και το Arizona State University με το οποίο αγωνίστηκε στο NCAA και το 2014 το πανεπιστήμιο της μπήκε για πρώτη φορά στα τελικά του κολεγιακού πρωταθλήματος, με την ίδια να κερδίζει πολλά ατομικά βραβεία όπως για παράδειγμα εκείνο της καλύτερης επιθετικού της σεζόν 2014!

Η επιστροφή της Άλκηστης Μπενέκου στην ευρωπαϊκή ήπειρο είχε ξανά επιτυχίες για τη διεθνή Ελληνίδα φουνταριστή, καθώς το 2016 κατέκτησε το LEN Trophy με την ομάδα της Ματαρό στον τελικό κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης. Την ίδια σεζόν, με την Μπενέκου να πρωταγωνιστεί η Ματαρό εκθρόνισε την ισχυρή Σαμπαντέλ στο ισπανικό κύπελλο!

Πέρσι το καλοκαίρι την πήρε ο Εθνικός και έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα. Πριν από λίγες μέρες αποχώρησε για να κάνει το επόμενο βήμα, όπως η ίδια είπε και αυτό το βήμα είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός.