Ασημάκη για Καμμένου: «Καμία απάντηση, εγώ είμαι πάντα έξω από όλα αυτά»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αλεξάνδρα Ασημάκη αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε με την Αλεξία Καμμένου στον ημιτελικό της EuroLeague. 

Ασημάκη για Καμμένου: «Καμία απάντηση, εγώ είμαι πάντα έξω από όλα αυτά»

Μπορεί η Φιλιώ Μανωλιουδάκη να ήταν το κεντρικό πρόσωπο στον πέμπτο τελικό της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς αποχαιρέτησε τις πισίνες, κατακτώντας ακόμη έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό, όμως η χθεσινή (16/5) βραδιά ήταν ξεχωριστή και για την Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η φουνταριστή των “ερυθρολεύκων” πανηγύρισε το δέκατο πρωτάθλημα στην καριέρα της, πέντε με τον Ολυμπιακό και ισάριθμα με τη Βουλιαγμένη (θα ήταν έντεκα αν δεν είχε φύγει τη σεζόν 2006-07 για την Ισπανία), και είναι πλέον η πολυνίκης πολίστρια, αφήνοντας πίσω της την Κατερίνα Οικονομοπούλου. «Αποδείξαμε για άλλη μία φορά ότι είμαστε η κορυφαία δύναμη στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να είμαστε», τόνισε η διεθνής πολίστρια, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγη ώρα μετά το τέλος του πέμπτου τελικού και την απονομή του τροπαίου. «Είμαι πολύ υπερήφανη για την ομάδα μου, που καταφέραμε για ακόμη μία φορά να “γυρίσουμε” τη σειρά των τελικών και να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν μία χρονιά που μας αμφισβήτησαν αρκετά, χάσαμε το κύπελλο που είναι ένας και μοναδικός αγώνας, αλλά σε μία σειρά αγώνων καταφέραμε για άλλη μία φορά να αποδείξουμε ότι είμαστε η κορυφαία δύναμη στη γυναικεία υδατοσφαίριση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε να είμαστε», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ασημάκη, η οποία δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην επί σειρά ετών συμπαίκτρια και φίλη της, τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι για την αρχηγό μας, τη Φιλιώ. Ήταν συμπαίκτριά μου πάρα πολλά χρόνια, και στις εθνικές ομάδες και στον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά για εμάς, που είμαστε ίδια γενιά, είναι σαν να χάνουμε ένα κομμάτι μας. Το ίδιο ένιωσα και όταν σταμάτησε από την εθνική ομάδα, αλλά εδώ ακόμη παραπάνω. Γιατί, πέρα από τα παιχνίδια και τα τρόπαια, που τα ζείτε όλοι μαζί μας, υπάρχει και το καθημερινό που το ζούμε μόνο εμείς. Η Φιλιώ προπονιόταν πάντα δίπλα μου και η θέση αυτή στην προπόνηση θα μείνει κενή. Θα μας λείψει πολύ», δήλωσε η έμπειρη φουνταριστή για την αρχηγό του Ολυμπιακού, που γνώρισε την αποθέωση χθες βράδυ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Σε αντίθεση με το άνετο περσινό 3-0 του Ολυμπιακού, η φετινή σειρά τελικών είχε πολύ μεγαλύτερο σασπένς και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά του πέμπτου αγώνα. «Η Βουλιαγμένη ήταν ενισχυμένη φέτος, είχε κάνει τρεις πολύ καλές μεταγραφές Αμερικανίδων παικτριών. Σίγουρα στη θέση του τερματοφύλακα ήταν πιο δυνατή κι αυτό ενίσχυε την άμυνά της, γιατί μπορούσε να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα, να παίξει πιο κλειστές ζώνες», εξήγησε η Ασημάκη και συνέχισε:

«Αλλά η δική μας ομάδα ήταν καλύτερη και αυτό είναι κάτι που θα φανεί σε μία σειρά τελικών. Μειώσαμε τα αμυντικά μας λάθη, αν και κάναμε κάποια σήμερα (σ.σ. χθες) και δεχθήκαμε κάποια παραπάνω γκολ, αλλά ήταν πολύ καλή η τερματοφύλακάς μας, η Ιωάννα Σταματοπούλου. Στην εξέλιξη της σειράς βελτιωθήκαμε και επιθετικά, είχαμε καλύτερες επιλογές και βρήκαμε περισσότερες λύσεις».

Ο Ολυμπιακός είχε μέχρι χθες (16/5) δύο χαμένους τελικούς στη φετινή χρονιά, στο κύπελλο από τη Βουλιαγμένη και στη Euroleague από τη Σαμπαντέλ, όμως το έκτο σερί πρωτάθλημα καθιστά επιτυχημένη τη χρονιά, επισημαίνει η 31χρονη παίκτρια. «Το πρόσημο της χρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα θετικό. Η ομάδα στην Ευρώπη έφτασε στον τελικό και θα μπορούσε να φτάσει και στην κατάκτηση του τροπαίου μέσα στην Ισπανία, καθώς κερδίζαμε με τρία γκολ τη Σαμπαντέλ. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα σε μία σειρά παιχνιδιών απέναντι στην τρίτη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης (γιατί η Βουλιαγμένη ήταν τρίτη), οπότε νομίζω ότι το πρόσημο είναι θετικό. Είχαμε την απώλεια του κυπέλλου, αλλά αυτός ήταν ένας αγώνας κι εμείς δεν ήμασταν έτοιμες εκεί».

Κλείνοντας και αναζητώντας την... ίντριγκα, ρωτήσαμε την Αλεξάνδρα Ασημάκη αν η κατάκτηση του τίτλου αποτελεί και μία προσωπική της απάντηση, σε συνέχεια του επεισοδίου που είχε με την προπονήτρια του ΝΟΒ, Αλεξία Καμμένου, μετά τον ημιτελικό της Euroleague στην Ισπανία. «Καμία απάντηση, εγώ είμαι πάντα έξω από όλα αυτά», ήταν η... κοφτή και ξεκάθαρη απόκρισή της.