Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 5-9: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε στο Λαιμό τη Βουλιαγμένη με 9-5 και ισοφάρισε σε 2-2. 

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 5-9: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ένας μαγικός Ολυμπιακός, έκανε μπρέικ μέσα στο Λαιμό με εμφατικό τρόπο (9-5), ισοφάρισε τη Βουλιαγμένη σε 2-2 και τα πάντα θα κριθούν την Πέμπτη (16/5) στον Πειραιά (19:30). Απίστευτος ο κόσμος του Ολυμπιακού, έδωσε μαθήματα εξέδρας στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης και έσπρωξε την ομάδα στη νίκη.

Το ξεκίνημα ήταν μια συνέχεια των τριών τελευταίων οκταλέπτων του πρώτου τελικού αλλά και των άλλων δυο τελικών που ακολούθησαν με τη Βουλιαγμένη να κερδίζει. Νευρικότητα και από τις δυο ομάδες με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει σκορ πάλι στην παίκτρια παραπάνω στην πρώτη του προσπάθεια και τη Τζόνσον να λέει όχι όποτε χρειάστηκε. Αμυντικά οι «ερυθρόλευκες» με την άμυνα ζώνης και την Σταματοπούλου σε καλή μέρα, κρατούσαν μακριά το ΝΟΒ που έχασε τον πρώτο παραπάνω αλλά πήρε το ριμπάουντ και στην εξέλιξη της φάσης η Ελληνιάδη με σουτ κάτω από τα μπλοκ άνοιξε το σκορ 2.03 για τη γηπεδούχο ομάδα που το κράτησε μέχρι το τέλος της περιόδου (1-0). Οι αποβολές μοιρασμένες στο πρώτο οκτάλεπτο με τις Ράνεϊ, Ξενάκη να έχουν μία όσες και οι Τσουκαλά, Ασημάκη.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός έβγαλε μια ακόμη υπέροχη άμυνα και έφυγε στην κόντρα με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να σκοράρει για το 1-1 παρά την πίεση της Διαμαντοπούλου (6.51 για το τέλος του ημιχρόνου). Στην επόμενη επίθεση το σουτ της Διαμαντοπούλου πέρασε άουτ και έτσι ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά για πρώτη φορά. Η Έγκενς πάσαρε για την Μυριοκεφαλιτάκη που με υπέροχο γυριστό έγραψε το 1-2. Η Βουλιαγμένη έχασε και την επόμενη επίθεση στην παραπάνω με τη Σταματοπούλου να είναι καταπληκτική. Οι «ερυθρόλευκες» έφυγαν και πάλι στην κόντρα με την Ελευθεριάδου που κέρδισε το πέναλτι και η Αβραμίδου εκτέλεσε τη Τζόνσον για το 1-3. Τρία γκολ για τον Θρύλο πριν ακόμη μπούμε στα μισά της περιόδου, κι ενώ στους προηγούμενους τελικούς όπου ηττήθηκε είχε σκοράρει πέντε γκολ και τέσσερα, αντίστοιχα. Με τον κόσμο να παραληρεί στην εξέδρα, ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου (κάνει καταπληκτική σειρά) να σημειώνει και το 1-4 (3.16 για το τέλος του ημιχρόνου) από την περιφέρεια με τη Τζόνσον να μην μπορεί να παίξει άμυνα μόνη της. Έτσι η διαφορά πήγε στα τρία γκολ για πρώτη φορά στους φετινούς τελικούς αφού καμία ομάδα μέχρι και σήμερα δεν το είχε καταφέρει. Μάλιστα η διαφορά παρέμεινε, με τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη να παίζουν με απίστευτο πάθος και τη Σταματοπούλου να είναι απροσπέλαστη όπως και η «ερυθρόλευκη» άμυνα που έβγαλε δυο ακόμη άμυνες με παίκτρια λιγότερη. Έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με τη Βουλιαγμένη να έχει 0/4 στην παραπάνω και τον Ολυμπιακό 0/1 αφού στο δεύτερο οκτάλεπτο δεν πήρε ούτε μια αποβολή.

Η Βουλιαγμένη που είχε μείνει χωρίς γκολ για περίπου δώδεκα λεπτά, μείωσε γρήγορα στο τρίτο οκτάλεπτο με την Ελληνιάδη μετά την ασίστ της Χαραλαμπίδη σε μια φάση όπου η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε καλά. Αντίθετα στην επόμενη επίθεση με παίκτρια λιγότερο ο Θρύλος έκλεψε και στη συνέχεια κέρδισε αποβολή η Ασημάκη, σε μια στιγμή κομβική του τελικού αφού η Βουλιαγμένη θα μπορούσε να μειώσει στο γκολ αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν άμεσα. Η Αβραμίδου έπαιξε γρήγορα την παίκτρια παραπάνω με τη Μπάκλινγκ στο δοκάρι κι εκείνη πέτυχε το 2-5 (1/2 για τον Ολυμπιακό στην παραπάνω). Το κολυμβητήριο βέβαια...σηκώθηκε όρθιο όταν Ελευθερία Πλευρίτου 3.58 πριν από το τέλος της περιόδου έγραψε το 6-2 με γκολ από την περιφέρεια. Η Βουλιαγμένη στην πρώτη πετυχημένη προσπάθεια στην παραπάνω (1/6), μείωσε στα τρία γκολ (6-3, 2.22 για το τέλος της περιόδου) για να ακολουθήσουν το δοκάρι της Μαργαρίτας Πλευρίτου και ακόμη μια επέμβαση της Σταματοπούλου. Με 1.26 να απομένει ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή, ο Παυλίδης σωστά κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες ωστόσο χάθηκε η επίθεση. Η Βουλιαγμένη στη δική της τελευταία επίθεση στο οκτάλεπτο κόλλησε και τελείωσε ο χρόνος ενώ και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά με την Έγκενς (μπλοκ). Σε αυτή την περίοδο, δυο ποινές έφτασε η Ράνεϊ για το ΝΟΒ ενώ από τον Ολυμπιακό ήταν φορτωμένες με δύο οι Ελευθεριάδου, Μπάκλινγκ.

Μπήκε λοιπόν στο τελευταίο οκτάλεπτο με τις «ερυθρόλευκες» να είναι μπροστά με τρία γκολ διαφορά (6-3). Το σουτ της Κώτσια σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή. Η Ελευθεριάδου άλλαξε υπέροχα για την Αβραμίδου και εκείνη για ακόμη μια φορά εκτέλεσε τη Τζόνσον για το 7-3 (6.50 για το τέλος του τελικού), με τις «ερυθρόλευκες» να μην σταματάνε και τη Μπάκλινγκ να ανεβάζει τη διαφορά στα πέντε γκολ (8-3). Η Ράνεϊ με μια λόμπα έγραψε το 8-4, πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα στο Λαιμό ενώ είχε και ευκαιρία για το 8-5 αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε ακόμη μια άμυνα στη λιγότερη. Στην επόμενη επίθεση των «ερυθρόλευκων» η Μυριοκεφαλιτάκη έβγαλε υπέροχη πάσα για την Μπάκλινγκ που από κοντά έγραψε το 9-4 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η Ράνεϊ 33 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος στα ίσα, πέτυχε το πέμπτο γκολ για τη Βουλιαγμένη που θα κατηφορίσει την Πέμπτη στον Πειραιά για τρίτη φορά...

*1/7 στην παίκτρια παραπάνω ο ΝΟΒ και 2/4 ο Ολυμπιακός.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 0-4, 2-2, 2-3.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη 2, Κοκκινάκη, Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Παναγιώτα Νίνου, Γιαννοπούλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Μπάκλινγκ 3, Βάσω Πλευρίτου, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Δουρέκα, Παπαναστασίου, Κανετίδου.