Δεν έχει χάσει ποτέ πρωτάθλημα από 1-0 ο Ολυμπιακός

Στο Λαιμό μεταφέρεται αύριο (9/5) η σειρά των τελικών στις γυναίκες στο πόλο, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει για το 2-0 και το ΝΟΒ να ψάχνει την απάντηση...

Δεν έχει χάσει ποτέ πρωτάθλημα από 1-0 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με το...καλημέρα των τελικών στην Α1 γυναικών στο πόλο έγινε το «αφεντικό» στη σειρά. Φυσικά τίποτα δεν έχει κριθεί όπως είπε μετά το ματς και ο κόουτς Χάρης Παυλίδης και η έμπειρη περιφερειακή Άλκηστη Αβραμίδου. Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως εδώ και μια δεκαετία, που ο πρωταθλητής βγαίνει μέσα από τα πλέι οφ, όταν ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-0 δεν χάνει τον τίτλο.

Το 2011 με μειονέκτημα έδρας ο Θρύλος, πήγε στο Λαιμό και πήρε το πρώτο ματς με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη και στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο με 3-1 νίκες. Τέσσερα χρόνια μετά, οι «ερυθρόλευκες» με τον Χάρη Παυλίδη φυσικά στον πάγκο τους, κέρδισαν τον πρώτο αγώνα στον Πειραιά (είχαν τότε το πλεονέκτημα έδρας) και εν συνεχεία έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με 3-2 νίκες.

Το 2016 τα κορίτσια του Ολυμπιακού «σκούπισαν» το ΝΟΒ όπως και την περσινή αγωνιστική περίοδο, όπου και είχαν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, όπως και φέτος βέβαια. Η ουσία είναι πως τη σεζόν 2008-09 που μπήκαν τα πλέι οφ στη...ζωή της Α1 γυναικών και μάχονται πάντα στους τελικούς Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, όταν οι «ερυθρόλευκες» κερδίζουν τον πρώτο αγώνα της σειράς, δεν χάνουν το πρωτάθλημα!

Ασημάκη: «Είμαστε καλύτερη ομάδα»

Η Ασημάκη που έκανε την Τρίτη το βράδυ μεγάλο ματς, μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση (18.30) στο κολυμβητήριο του Λαιμού: «Η νίκη μας στον πρώτο αγώνα ήταν πολύ σημαντική γιατί διατηρήσαμε το πλεονέκτημα της έδρας. Σίγουρα κάναμε πολλά λάθη αφού δεχθήκαμε αρκετά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, γεγονός το οποίο πρέπει να διορθώσουμε. Ωστόσο στα περισσότερα ματς με τη Βουλιαγμένη φέτος, έχουμε δείξει την υπεροχή μας και ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο επόμενο παιχνίδι που είναι το μοναδικό που έχουμε στο μυαλό μας».