Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 9-8: Αφεντικό με το καλημέρα

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 9-8  τη Βουλιαγμένη στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών...

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 9-8:  Αφεντικό με το καλημέρα

Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στη σειρά των τελικών επικρατώντας 9-8 της Βουλιαγμένης στον Πειραιά, ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Η Ιωάννα Σταματοπούλου στα τελευταία δευτερόλεπτα είπε όχι σε Χυδηριώτη, Ελληνιάδη και κράτησε το πολύτιμο 9-8 για τον πρωταθλητή Ελλάς.

Δεύτερος τελικός την Πέμπτη στο Λαιμό στις 18.30. Η σειρά θυμίζουμε πως κρίνεται στις τρεις νίκες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά επιθετικά, παίζοντας τέλεια στην παίκτρια παραπάνω στις δυο πρώτες επιθέσεις που πήρε αποβολή (η Ασημάκη κέρδισε την πρώτη, η Γκόφερς τη δεύτερη). Έτσι με τις Αβραμίδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου βρήκε δυο γρήγορα γκολ στην παραπάνω, αλλά η Βουλιαγμένη είχε τις λύσεις επιθετικά στην άμυνα ζώνη του Ολυμπιακού.

Η Χαραλαμπίδη ισοφάρισε με το αριστερό σε 1-1 και η Χυδηριώτη μετά την όμορφη πάσα της Κώτσια έγραψε το 2-2. Η Βουλιαγμένη έβγαλε άμυνα στη λιγότερη, έχασε επίθεση στην παραπάνω αλλά ο Ολυμπιακός έκανε λάθος και στην κόντρα επίθεση η Χυδηριώτη πήρε πέναλτι που το έκανε γκολ η Ξενάκη (2-3) δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ΝΟΒ (3.20 για το τέλος της πρώτης περιόδου).

Στην επόμενη επίθεση όμως η Μαργαρίτα Πλευρίτου με υπέροχο σουτ ισοφάρισε εκ νέου (3-3) αλλά και πάλι Χαραλαμπίδη με το υπέροχο αριστερό που διαθέτει...έσπασε τη ζώνη (3-4). Η Ασημάκη πήρε μια ακόμη αποβολή, που μετέτρεψε σε γκολ η Φιλιώ Μανωλιουδάκη (4-4) με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν 3/4 στην παραπάνω παίκτρια! Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε όμως με γκολ του ΝΟΒ στην παίκτρια παραπάνω (1/2) από την Κώτσια πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος (4-5).

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με χαμένες επιθέσεις στην παραπάνω και τις δυο ομάδες νευρικές να παίζουν ακόμη πιο δυνατά στην άμυνα. Αρχικά η Βουλιαγμένη δεν βρήκε στόχο με τη Ράνεϊ και στη συνέχεια έγινε λάθος από τον Ολυμπιακό σε μια φάση όπου και πάλι είχε κερδίσει αποβολή η Ασημάκη (η δεύτερη της Κώτσια) που στη συνέχεια υπέπεσε στην πρώτη της ποινή (βγήκε κι αυτή η άμυνα στη λιγότερη από τον Ολυμπιακό) και ο Παυλίδης σωστά την πέρασε στον πάγκο και έριξε στο ματς τη Μυριοκεφαλιτάκη, προκειμένου η πρώτη να πάρει ανάσες αφού είχε κλείσει πάνω της όλη η άμυνα του ΝΟΒ που δεν μπορούσε να βρει γκολ στην παίκτρια παραπάνω αν και πήρε στο πρώτο μισό της περιόδου τρεις αποβολές (1/5).

Έτσι, ο Ολυμπιακός τη δεύτερη φορά που έπαιξε με παραπάνω (4/6 συνολικά) σε αυτό το οκτάλεπτο, βρήκε στόχο με την Τσουκαλά και το ματς ήρθε στα ίσα τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκες» που ήταν εξαιρετικές στην παίκτρια λιγότερο (1/6 με την Μαργαρίτα Πλευρίτου βέβαια να έχει χρεωθεί δυο ποινές), είχαν μια απίστευτη Ασημάκη στην κορυφή της επίθεσης όπου φόρτωσε με ποινές (2) τις Διαμαντοπούλου, Κώτσια, Πάτρα και τελικά η Αβραμίδου 55’’ πριν από το τέλος έδωσε το προβάδισμα στον πρωταθλητή (6-5) μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Στην επόμενη επίθεση όμως η Διαμαντοπούλου από την περιφέρεια άλλαξε τη μπάλα με τη Χυδηριώτη, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σταματοπούλου (6-6).

Νευρικό και το τρίτο οκτάλεπτο όπως και το δεύτερο με τις δυο ομάδες να δίνουν το βάρος στην άμυνα. Ξεκινούσαν με πρες που στη συνέχεια έκλεισε σε ζώνη. Χάθηκαν επιθέσεις (από μία) στην παίκτρια παραπάνω και μέχρι τα μισά της περιόδου το σκορ ήταν ισόπαλο (6-6). Η Ελληνιάδη φορτώθηκε με 2η ποινή (νωρίτερα είχε χρεωθεί και με 2η ποινή η Μπάκλινγκ του Ολυμπιακού) από ποια άλλη την Ασημάκη, η οποία τελείωσε και τη φάση (7-6) στην παραπάνω (6/10). Η Σταματοπούλου στο τέρμα είχε υψώσει τείχος, ο Θρύλος πήρε αποβολή αλλά σε αυτή τη φάση η Τζόνσον νίκησε την Ασημάκη και κράτησε το 7-6 με τη Βουλιαγμένη να μην μπορεί όμως να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Έτσι 44’’ πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου η Χριστίνα Τσουκαλά (ένα ακόμη μεγάλο ματς απέναντι στην πρώην ομάδα της) με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων (8-6) στον Ολυμπιακό. Η Βουλιαγμένη όμως στην τελευταία της επίθεσης πήρε και την ποινή της Μαργαρίτας Πλευρίτου (ήταν η τρίτη και αποβλήθηκε οριστικά) και βρήκε και γκολ με την Ράνεϊ (2/8 στην παραπάνω ο ΝΟΒ) που μείωσε σε 8-7 στο φινάλε και κράτησε μέσα στο ματς την ομάδα της.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο...έπεσαν κορμιά με τις παίκτριες των δυο ομάδων να δίνουν φοβερές μάχες στο νερό. Ο Ολυμπιακός πάλευε για να κάνει δυο τα τέρματα της διαφοράς και η Βουλιαγμένη για να ισοφαρίσει. Ο Ολυμπιακός είχε μια χαμένη επίθεση στην παραπάνω (2η ποινή για την Ξενάκη), έβγαλε όμως την άμυνα και αμέσως μετά η Ξενάκη χρεώθηκε με την τρίτη της ποινή (οριστική αποβολή και μπήκε στα δυο μέτρα η νεαρή φουνταριστή Μαστρόκαλου) και η Μπάκλινγκ με εύστοχο παραπάνω (8/13) πήρε διαφορά δυο γκολ (9-7, 3.27 για το τέλος) κάνοντας τεράστιο βήμα για τη νίκη. Η Ελληνιάδη όμως με ένα καταπληκτικό τέρμα από την περιφέρεια έκανε τον τελικό και πάλι... θρίλερ (9-8). Χάθηκε μια επίθεση παραπάνω για τον Ολυμπιακό και μία για τη Βουλιαγμένη και μπήκε στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 9-8 και τη μπάλα στο ΝΟΒ. Η Σταματοπούλου απέκρουσε το σουτ της Χυδηριώτη σε κόρνερ και εν συνεχεία είπε όχι στην Ελληνιάδη και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

Τα οκτάλεπτα: 4-5, 2-1, 2-1, 1-1

Ολυμπιακός: Αβραμίδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Μανωλιουδάκη 1, Τσουκαλά 2, Ασημάκη 1, Μπάκλινγκ 1,

Βουλιαγμένη: Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 1, Ξενάκη 1, Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 1, Ελληνιάδη 1.