Ολυμπιακός-Γλυφάδα 15-7: Εύκολα το 1-0 ο Θρύλος

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος γυναικών έκανε απόψε ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός-Γλυφάδα 15-7: Εύκολα το 1-0 ο Θρύλος

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας κέρδισαν εύκολα 15-7 στον Πειραιά τη Γλυφάδα και θέλουν το Σάββατο(4/5) στις 17:00 να...σκουπίσουν τη σειρά κάνοντας το 2-0.

Οι Αβραμίδου, Τσουκαλά, Έγκενς ήταν εκτός όπως φυσικά και η τραυματίας Χρυσή Διαμαντοπούλου, με τον κόουτς Χάρη Παυλίδη να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής ενώ δεν έπαιξε καθόλου αν και ήταν στον πάγκο η Ελευθερία Πλευρίτου.

Η Γλυφάδα με γκολ από τη φουνταριστή Φραγκιουδάκη προηγήθηκε με τον Ολυμπιακό να...απαντάει με την Ασημάκη. Η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 γυναικών, ισοφάρισε σε 1-1 ενώ κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο η Βάσω Πλευρίτου έκανε το 2-1. Η Γκόφερς με γκολ στην κόντρα έγραψε το 3-1 στα μισά της πρώτης περιόδου ενώ η Μαργαρίτα Πλευρίτου σε ακόμη μια γρήγορη επίθεση των «ερυθρόλευκων» ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (4-1), με την Καλαργυρού να μειώνει σε 4-2 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Με γκολ για τη Γλυφάδα ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος (πάλι η Φραγκιουδάκη), με την Μπάκλινγκ να σκοράρει για το 5-3 από την περιφέρεια ενώ η Ελευθεριάδου 4.28 πριν από το τέλος του ημιχρόνου με όμορφο σουτ πέτυχε το 6-3 με τον Ολυμπιακό να έχει έξι διαφορετικές σκόρερ! Η Ελευθεριάδου με γκολ στην παίκτρια παραπάνω (1/2) μετά την όμορφη πάσα της Κανετίδου, με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα, διαμόρφωσε το 7-3 ενώ 1.31 πριν από το τέλος του ημιχρόνου, η Βάσω Πλευρίτου έγραψε το 8-3 για τον Ολυμπιακό που έπαιξε καλή άμυνα ωστόσο στο τέλος δέχθηκε γκολ από την Κοντογιάννη (8-4).

Στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός (είχε κάτω από τα δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο τη Δουρέκα αντί της Σταματοπούλου) άλλαξε γρήγορα τη μπάλα, έσπασε τη ζώνη της Γλυφάδας και η Βάσω Πλευρίτου έκανε το 9-4 αλλά η Μαμόγλου με όμορφο σουτ από την περιφέρεια πέτυχε το πέμπτο γκολ για τον ΑΝΟΓ (9-5). Η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη με δύσκολη προσπάθεια έκανε το 10-5 ενώ στη συνέχεια η Μπάκλινγκ πήρε το επιθετικό φάουλ, πήρε και τη μπάλα, διέσχισε την πισίνα και με υπέροχη λόμπα σημείωσε το 11-5 σε ένα διάστημα όπου ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε και η Μαργαρίτα Πλευρίτου πέτυχε το 12-5 πριν καλά-καλά φτάσουμε στα μισά του οκταλέπτου. Ένα σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου!

Η Βάσω Πλευρίτου που κόντρα στη Γλυφάδα έχει καλή παράδοση και σκοράρει, πέτυχε το 13-5 για τον Ολυμπιακό με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η Κοντονή με όμορφο σουτ μείωσε σε 13-6 για να γράψει το 14-6 η Γκόφερς (3.16 για το τέλος της αναμέτρησης). Η Παπαναστασίου με ωραία προσπάθεια και λόμπα ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στα εννέα τέρματα (15-6) αλλά η Μαμόγλου στην παίκτρια παραπάνω έκανε το 15-7 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 4-1, 3-2.

Ολυμπιακός: Ασημάκη 1, Βάσω Πλευρίτου 4, Γκόφερς 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Μπάκλινγκ 2, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη 1, Παπαναστασίου 1.

Γλυφάδα: Φραγκιουδάκη 2, Καλαργυρού 1, Κοντογιάννη 1, Μαμόγλου 1, Κοντονή 1.

Η Βουλιαγμένη δύσκολα τον Εθνικό (10-8)

Κεφάλι στο άλλο ζευγάρι πήρε η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του Λαιμού επικράτησε δύσκολα 10-8 του Εθνικού, έκανε το 1-0 στη σειρά και το Σάββατο (16.00) στον Πειραιά θα πάει για το 2-0 έτσι ώστε να προκριθεί για ακόμη μια σεζόν στους τελικούς.