H Σαντ Αντρέου είναι επικίνδυνη και το απέδειξε

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα γυναικών κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Σαμπαντέλ και έχασε το Κύπελλο Ισπανίας στα σημεία. 

H Σαντ Αντρέου είναι επικίνδυνη και το απέδειξε

«Γεύση» από Σαντ Αντρέου πήραν την Κυριακή οι κοπέλες του Ολυμπιακού και ο τεχνικός της ομάδας, Χάρης Παυλίδης. Η αντίπαλος του νταμπλούχου Ολυμπιακού στα προημιτελικά της EuroLeague γυναικών, διεκδίκησε το Κύπελλο Ισπανίας στον τελικό με αντίπαλο την πανίσχυρη Σαμπαντέλ και τον έχασε στα σημεία (11-9).

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση στο final four της Euroleague αλλά η Σαντ Αντρέου αλλά όπως φάνηκε και στον τελικό της Ισπανίας, είναι μια ομάδα επικίνδυνη που σε καμία περίπτωση οι «ερυθρόλευκες» δεν πρέπει να την υποτιμήσουν. Θυμίζουμε πως το πρώτο ματς είναι στις 23 του μήνα στην Καταλονία και ο επαναληπτικός στις 9/3 στον Πειραιά, στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Η ομάδα του Τσάβι Αθνάρ απέναντι στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας την τελευταία δεκαετία, έβγαλε σκληράδα στην άμυνα και είχε το προβάδισμα (0-1, 1-2, 2-3). Η Σαμπαντέλ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (4-3) αλλά ακολούθησε ένα 2-0 από τη Σαντ Αντρέου (4-5 ημίχρονο). Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου μάλιστα η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα γυναικών ξέφυγε και με 4-6! Στη συνέχεια ανέλαβε δράση η 22χρονη Τζούντιθ Φόρθα, η οποία με δυο προσωπικά τέρματα έγραψε το 6-6, με την Άννα Εσπάρ να πετυχαίνει και το 7-6 με πέναλτι. Και πάλι όμως η Σαντ Αντρέου δεν τα παράτησε και πριν ακόμη ολοκληρωθεί το τρίτο οκτάλεπτο, πέρασε μπροστά 7-8 με γκολ των Άννα Γκουάλ, Γιάκοβιτς.

Στην τελευταία περίοδο, η Σαμπαντέλ έδειξε την ποιότητά της με την Φόρθα να ισοφαρίζει και τις Μπεατρίς Ορτιθ, Μάικα Γκαρθία να δίνουν προβάδισμα δυο τερμάτων (10-8). Η Πιλάρ Πένα 4.48 πριν από το τέλος του τελικού μείωσε σε 10-9 αλλά 2.17 πριν από την ολοκλήρωση η σπουδαία Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς (πέρσι στην Ουίπεστ, φέτος στην Σαμπαντέλ) τελείωσε το ματς γράφοντας το 11-9. MVP του final 8 του Κυπέλλου Ισπανίας, αναδείχθηκε η 22χρονη Τζούντιθ Φόρθα που έκανε φοβερό τουρνουά. Η Σαμπαντέλ πανηγύρισε ακόμη μια κούπα και τα τελευταία 12 χρόνια στην Ισπανία έχει χάσει μόλις ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο!

«Η Σαντ Αντρέου παίζει πόλο υψηλού επιπέδου»

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, η Λάουρα Έστερ. Η Ισπανίδα τερματοφύλακας της Σαμπαντέλ που πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του Κυπέλλου, υπογράμμισε «δυσκολευτήκαμε αρκετά. Η Σαντ Αντρέου επέδειξε πως παίζει πόλο υψηλού επιπέδου. Αυτό το καταλάβαμε και στα άλλα ματς που δώσαμε μαζί τους φέτος. Σημαντικό ρόλο στη νίκη διαδραμάτισε η άμυνά μας».