Τα κορίτσια του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας!

Η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε της ρωσικής Μανσίσκ με 20-6 και την Κυριακή (13:00) θα αντιμετωπίσουν την «οικοδέσποινα» Πάντοβα. 

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας!

Παρούσα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού για ακόμη μια σεζόν. Οι νταμπλούχοι του Χάρη Παυλίδη καθάρισαν στον γ’ προκριματικό όμιλο που διεξάγεται στην Ιταλία και την ρωσική Μανσίσκ (20-6) και αύριο (13.00) θα αναμετρηθούν με την «οικοδέσποινα» Πάντοβα για την πρωτιά στο γκρουπ.

Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα από την πρώτη περίοδο (1-0 Έγκενς, 2-1 Έγκενς, 3-1 Ελευθεριάδου) με την Μανσίσκ να προσπαθεί να παραμείνει μέσα στον αγώνα (1-1 Σιμόνοβα, 3-2 Τιμοφέεβα), με την Μπάκλινγκ να γράφει το 4-2. Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε με ορμή και με ένα 3-0 (Τσουκαλά, Μπάκλινγκ, Έγκενς) ανέβασε τη διαφορά στα πέντε γκολ (7-2).

Οι Ρωσίδες «απάντησαν» στα μισά με την Κοκλόβα (7-3) αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη. Μάλιστα η Νικόλ Ελευθεριάδου 1.33 πριν από το τέλος του α’ ημιχρόνου πέτυχε και το 8-3 για να έρθει η ορεξάτη Έγκενς δευτερόλεπτα για το φινάλε της δεύτερης περιόδου να πετύχει το 9-3.

Με γκολ ξεκίνησε και η τρίτη περίοδος για τον Θρύλο (Τσουκαλά 10-3) ενώ η Ασημάκη άνοιξε λογαριασμό, γράφοντας το 11-4, απαντώντας στο τέρμα της Ισάκοβα. Η Ασημάκη έκανε και το 12-4 (μεγαλύτερη διαφορά) για να σκοράρει η Σιμόνοβα (12-5), σε ένα ματς όπου τα πάντα είχαν κριθεί και είναι λογικό να…ανοίξει. Έτσι φτάσαμε στο άνετο 20-6 για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη που οδήγησε τον Θρύλο και πάλι στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-1, 5-2, 6-1.

Ολυμπιακός: Έγκενς 4, Τσουκαλά 4, Ασημάκη 3, Μπάκλινγκ 2, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Ελ. 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Γκόφερς 1, Πλευρίτου Β. 1.

Ματαρό: Σιμόνοβα 2, Τιμοφέεβα 1, Κοκλόβα 1, Ισάκοβα 1, Ραβσκάγια 1.

Εκτός η Αβραμίδου, μέσα η Ελευθερία Πλευρίτου

Σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ματαρό, εκτός 13άδας έμεινε η έμπειρη περιφερειακή Άλκηστη Αβραμίδου. Στη θέση της, συμπεριλήφθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου που δεν έπαιξε την Παρασκευή στον αγώνα με τη Ματαρό.