Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-5: «Βούλιαγμα» και στις γυναίκες!

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν 8-5 της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου και με 2-0 νίκες θα μπουν στην επόμενη φάση με πλεονέκτημα τριών βαθμών.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-5: «Βούλιαγμα» και στις γυναίκες!

Ο Ολυμπιακός, μετά τους άνδρες, νίκησε τη Βουλιαγμένη και στις γυναίκες. Στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν 8-5 της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου και με 2-0 νίκες θα μπουν στην επόμενη φάση με πλεονέκτημα τριών βαθμών.

Ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε με την Ιωάννα Σταματοπούλου κάτω από τα δοκάρια, βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ της Ξενάκη αλλά αμέσως ισοφάρισε η Έγκενς στην παίκτρια παραπάνω. Μάλιστα ο Θρύλος θα μπορούσε να είχε και πάρει και προβάδισμα με το πέναλτι που κέρδισε, αλλά η Τσουκαλά σούταρε στο δοκάρι ενώ και στην επόμενη επίθεση που ήταν με παραπάνω ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε.

Έτσι ο ΝΟΒ που κράτησε το 1-1, πέρασε μπροστά με 1-2 με την Χυδηριώτη στα μισά της περιόδου για να έρθει η Βάσω Πλευρίτου να κάνει το 2-2 προς το τέλος του πρώτου οκταλέπτου όπου οι «ερυθρόλευκες» θα μπορούσαν να πάρουν και το προβάδισμα αλλά δεν τα κατάφεραν σε επίθεση με παραπάνω (1/3 ο Ολυμπιακός – 0/2 ο ΝΟΒ στην πρώτη περίοδο).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε άμυνα και επίθεση. Εκμεταλλεύτηκε τις επιθέσεις στην παραπάνω, παίζοντας καταπληκτικά στην επίθεση και ξέφυγε στο σκορ 6-3 στα μισά της περιόδου. Παράλληλα, στην άμυνα οι «ερυθρόλευκες» ήταν εξαιρετικές, έβγαλαν δυο συνεχόμενες επιθέσεις στην παραπάνω της Βουλιαγμένης (είχε σκοράρει νωρίτερα με λόμπα η Ελληνιάδη) και μόνο η Χαραλαμπίδη βρήκε λύση προς το τέλος του ημιχρόνου και πάλι στην παραπάνω (6-4). Σε αυτό το οκτάλεπτο, τα κορίτσια του νταμπλούχου Ολυμπιακού είχαν 2/2 στην παραπάνω και 1/3 στην λιγότερο ενώ από δυο ποινές είχαν οι Έγκενς, Μανωλιουδάκη για τον Ολυμπιακό και Χυδηριώτη για τη Βουλιαγμένη.

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη δεν δέχθηκαν ούτε ένα γκολ (!), με την Σταματοπούλου και τις συμπαίκτριές της να είναι εξαιρετικές. Η Καμμένου ότι και να δοκίμασε δεν κατάφερε να βρει αντίδοτο και η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ξέφυγε 8-4. Με 1/2 στην παραπάνω (Αβραμίδου) έγινε το 7-4 και η φοβερή και σήμερα Μπάκλινγκ με τέρμα στην κόντρα έγραψε το 8-4 μέσα σε αποθέωση.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά, είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε. Δεν ρίσκαρε και έφτασε άνετα στη νίκη με 8-5 με την Ειρήνη Νίνου να σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω στο τέλος της αναμέτρησης. Η ουσία είναι πως ο Θρύλος έκανε το 2-0 νίκες, θα μπει στην Γ’ φάση με 6 βαθμούς και η Βουλιαγμένη με 3. Και οι δυο ομάδες τώρα θα στρέψουν την προσοχή τους στην Ευρώπη και την Ευρωλίγκα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 2-0, 0-1.

Ολυμπιακός: Έγκενς 2, Βάσω Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μανωλιουδάκη 1, Μπάκλινγκ 2, Αβραμίδου 1,

Βουλιαγμένη: Χυδηριώτη 1, Ξενάκη 1, Ελληνιάδη 1, Χαραλαμπίδη 1, Ειρήνη Νίνου 1.