Oλυμπιακός-Βουλιαγμένη 6-4: Σήκωσε το 20ο Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη με 6-4  στο Καρπενήσι και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Oλυμπιακός-Βουλιαγμένη 6-4:  Σήκωσε το 20ο Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για 20η φορά στην ιστορία του. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό έκαμψαν την αντίσταση της Βουλιαγμένης με 6-4 στο 20ο φάιναλ φορ που διεξήχθη στο Καρπενήσι.

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν κάκιστος στον παίκτη παραπάνω (2/11) και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, κατάφερε να μείνει μέσα στο ματς με την άμυνά του (2/7 στον λιγότερο) και τον φοβερό Πάβιτς. Στην τελευταία περίοδο, μίλησε αρχικά ο Γενηδουνιάς και εν συνεχεία ο Γούνας ο οποίος με δυο προσωπικά τέρματα χάρισε την κούπα στον Θρύλο. Η Βουλιαγμένη το πάλεψε, είχε σε μεγάλη μέρα τον Χρύσανθο, έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό αλλά η ομάδα του Πειραιά αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει το «θαύμα» του 2017.

Στην πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα. Μπορεί να κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και να πήρε αποβολές αλλά τις δυο πρώτες επιθέσεις στον παραπάνω τις πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Έτσι ο ΝΟΒ που στο πρώτο τρίλεπτο, είχε πρόβλημα στην επίθεση, βρήκε γκολ από την περιφέρεια με τους Καλογερόπουλο, Μπάσιτς και βρέθηκε μπροστά με 2-0 (3.46 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου). Πέντε λεπτά μετά το πρώτο σπριντ ήρθε και το γκολ από τον Μουρίκη (2-1) στον παραπάνω ύστερα από την ασίστ του Μυλωνάκη αλλά στην επόμενη επίθεση απάντησε ο Τίγκας (υπέροχη ασίστ Ποντικέα) στον παραπάνω για τη Βουλιαγμένη (3-1) που είχε πάει το ματς στα μέτρα της. Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι μείωσε σε 3-2 2.17 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν καθαρό μυαλό στον παίκτη παραπάνω (1/4) ενώ και αμυντικά δεν περιόρισαν το ΝΟΒ (1/1 στον παραπάνω) που είχε ζεστό τον Χρύσανθο κάτω από τα δοκάρια αλλά και προβλήματα με τις ποινές (Μπούχα, Καλογερόπουλος από δύο).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο τελικός έγινε άναρχος κάτι που φυσικά ευνόησε το ΝΟΒ. Ο Θοδωρής Βλάχος είδε τον Φουντούλη να δέχεται δεύτερη ποινή αλλά η ομάδα του έβγαλε την άμυνα στον λιγότερο και δεν άλλαξε το σκορ (3-2) ωστόσο παρέμενε το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν λύσεις ούτε από την περιφέρεια, ούτε στον παραπάνω (0/2 σε αυτό το οκτάλεπτο με κάκιστες επιλογές) ενώ η μπάλα με δυσκολία περνούσε στα δύο μέτρα. Παράλληλα ο Χρύσανθος έχοντας πάρει ψυχολογία από την πρώτη περίοδο, φάνταζε ανίκητος. Το μόνο θετικό για τους Πειραιώτες σε αυτό το διάστημα ήταν η άμυνά τους (0/2 στον λιγότερο) που δεν επέτρεψε στην ομάδα της Βουλιαγμένης και να ξεφύγει ακόμη περισσότερο.

Με δεύτερη ποινή φορτώθηκε και ο Μπούσλιε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν την άμυνα στον λιγότερο. Και αυτό το οκτάλεπτο ξεκίνησε νευρικά για τον Ολυμπιακό που είχε δυο σερί χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω φτάνοντας το 1/8 (!) σε εκείνο το σημείο (μέσα τρίτης περιόδου), όπου πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Μανώλης Μυλωνάκης. Ο πολύπειρος περιφερειακός με ένα υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 3-3, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει γκολ ύστερα από περίπου 15 λεπτά αλλά στον παραπάνω συνέχισε να είναι κάκιστος. Στο τελευταίο λεπτό της περιόδου αποβλήθηκε οριστικά με 3η ποινή, ο Τίγκας σε μια αψιμαχία του με τον Μουρίκη (τιμωρήθηκε και ο φουνταριστός του Ολυμπιακού). Το 3-3 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Πάβιτς να είναι εξαιρετικός όπως και ο Χρύσανθος.

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο του μεγάλου τελικού, όπου ο πρωταθλητής Ευρώπης πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ (4-3, 6.44 πριν από το τέλος του αγώνα). Ο Φουντούλης έκλεψε τη μπάλα, έφυγε στην κόντρα, πάσαρε στον Γενηδουνιά που τελείωσε ιδανικά τη φάση (4-3). Η Βουλιαγμένη όμως δεν τα παράτησε και με τον Γκιουβέτση 3.53 πριν από το τέλος έκανε το 4-4 στον παίκτη παραπάνω (2/7). Στην επόμενη επίθεση όμως ο Γούνας με γκολ στον παραπάνω (3.07 για το φινάλε) με λόμπα μάλιστα, πέτυχε το 5-4 για να ακολουθήσει η τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Φουντούλη. 2.15 πριν από το τέλος δεν σκόραρε στον παραπάνω (2/11 ο Ολυμπιακός) και στη συνέχεια υπέπεσε σε ποινή (3η για τον Χιώτη περιφερειακό που κάθισε στον πάγκο). Ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα και στη συνέχεια ο Γούνας με πέναλτι έγραψε το 6-4 (1.34 πριν από το τέλος του τελικού).

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 0-1, 1-3.

Βουλιαγμένη: Καλογερόπουλος 1, Μπάσιτς 1, Τίγκας 1, Γκιουβέτσης 1.

Ολυμπιακός: Γούνας 2, Μουρίκης 1, Γενηδουνιάς 2, Μυλωνάκης 1.