Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την Ελληνιάδη

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού ενισχύθηκε με την απόκτηση της Έλενας Ελληνιάδη. 

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την Ελληνιάδη

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της Έλενας Ελληνιάδη, η οποία θα ενσωματωθεί στο ρόστερ της ομάδας πόλο γυναικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Έλενα Ελληνιάδη. Η διεθνής περιφερειακή (ημ. γέννησης 2/4/1999) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου.

Την περσινή σεζόν, η Έλενα Ελληνιάδη αγωνίστηκε στον Άλιμο ΝΑΣ. Ξεκίνησε την καριέρα της στον ΑΝΟ Γλυφάδας (2015-19) και το 2019, μετακόμισε στον ΝΟ Βουλιαγμένης, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Το 2021-22, έπαιξε στον Εθνικό, με τον οποίο κατέκτησε το LEN Trophy, ενώ το 2022-24, αγωνίστηκε και πάλι στη Βουλιαγμένη. Τη σεζόν 2022-23, μάλιστα, αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στην Α1 πόλο Γυναικών, μετρώντας 87 γκολ.

Η Έλενα Ελληνιάδη είναι διεθνής με την Εθνική μας ομάδα Γυναικών. Το 2015, με την Εθνική Νέων Γυναικών, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και έναν χρόνο μετά, το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το 2022, με την Εθνική Γυναικών, κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, ενώ δύο χρόνια μετά, την τρίτη θέση στην ίδιο διοργάνωση (Αϊντχόφεν)».

Η δήλωση της Έλενας Ελληνιάδη: «Είμαι χαρούμενη που είμαι, πλέον, μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Είναι μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει ξεκάθαρο πλάνο πρωταθλητισμού. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, να δουλέψουμε σκληρά και να επιστρέψουμε στην κορυφή».

Προηγούμενες ομάδες:

2015-19 ΑΝΟ Γλυφάδας

2019-21 ΝΟ Βουλιαγμένης

2021-22 Εθνικός

2022-24 ΝΟ Βουλιαγμένης

2024-25 Άλιμος ΝΑΣ



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110