Να, γιατί ο ΝΟΒ θα δυσκολέψει τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι στις…καθυστερήσεις και ο ΝΟΒ που θα ενισχυθεί με τρεις παίκτριες τον Ιανουάριο, απέδειξε πως φέτος θα βάλει δύσκολα στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Να, γιατί ο ΝΟΒ θα δυσκολέψει τον Ολυμπιακό

Στις 7 Νοεμβρίου, μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Λαιμό από τη Βουλιαγμένη γράφαμε: «Ένα είναι σίγουρο. Οι φετινές «ναυμαχίες» του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό ή στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» ή ακόμη και στην Ευρωλίγκα (εάν συναντηθούν) δεν θα…χάνονται».

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στη δεύτερη «ναυμαχία». Η μπίλια κάθισε τελικά στο κόκκινο, στο άδειο «Πέτρος Καπαγέρωφ», αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή μικρή σημασία έχει το 8-7 υπέρ του Ολυμπιακού δια χειρός Ασημάκη.

Το παράδειγμα της Μαστρόκαλου

Ένα είναι το σίγουρο. Η Βουλιαγμένη φέτος στις γυναίκες θα βάλει δύσκολα στις νταμπλούχες Ελλάδας. Νίκησε στο Λαιμό στις 7 Νοεμβρίου, έδειξε χαρακτήρα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και έχασε με ένα γκολ στο φινάλε, γεγονός που την κράτησε πρώτη στη βαθμολογία. Το σημαντικότερο όλων είναι πως οι κοπέλες της Βουλιαγμένης σε αυτά τα δυο πρώτα ματς της σεζόν, έχουν μπει με το μαχαίρι στα δόντια. Πέφτουν στο νερό και είναι έτοιμες να…σκοτωθούν για την Αλεξία Καμμένου. Γυαλίζει το μάτι τους. Αγωνίζονται σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Οι «πιτσιρίκες» της Βουλιαγμένης λοιπόν, μεγάλωσαν γρήγορα στα χέρια της Αλεξίας Καμμένου και έχουν αγριέψει.

Τρανό παράδειγμα η Μαριάννα Μαστρόκαλου. Με την Ξενάκη φορτωμένη με δυο ποινές από το πρώτο ημίχρονο, η Αλεξία Καμμένου έδωσε αρκετά λεπτά συμμετοχής στην Μαριάννα Μαστρόκαλου. Η 18χρονη φουνταριστή τα πήγε περίφημα και η παρουσία της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου ο ΝΟΒ πήρε διαφορά δυο τερμάτων ήταν κομβική. Πέρασε στο νερό και έδωσε ανάσες στην φοβερή και τρομερή Ξενάκη που…χτύπησε στο τέλος για το 7-7.

Η Τζόνσον και η ενίσχυση που έρχεται

Εάν τώρα στα παραπάνω προσθέσουμε την παρουσία της Άσλεϊ Τζόνσον αλλά και τις παίκτριες που θα έρθουν από τον Γενάρη, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί φέτος ο ΝΟΒ είναι πιο ισχυρός από ποτέ. Η Άσλεϊ Τζόνσον…έκρυψε τον ήλιο σε κάποιες περιπτώσεις στις κοπέλες του Χάρη Παυλίδη και για την ώρα η Αμερικανίδα έχει το πάνω χέρι στον ψυχολογικό τομέα. Δεν είναι τυχαία τα δυο χαμένα πέναλτι και τα άστοχα σουτ στο δεύτερο ντέρμπι της σεζόν. Η Τζόνσον «παίζει» με τις «ερυθρόλευκες» και όπως έχουμε πει στον Πειραιά θα πρέπει να ξεχάσουν ποια έχουν απέναντί τους. Να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, να ακολουθήσουν το σύστημα και όταν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες να πυροβολήσουν.

Τελειώνουμε με την ενίσχυση που έρχεται. Όπως είναι γνωστό ο ΝΟΒ έχει δώσει τα χέρια με τις Χαραλαμπίδη, Ρέινι ενώ στο ρόστερ της ομάδας του Λαιμού ανήκε και η Κώτσια. Οι τρεις κοπέλες είναι στις ΗΠΑ και αναμένονται στη χώρα μας τον Ιανουάριο. Μιλάμε για τρεις παίκτριες που είναι δεδομένο πως θα ανεβάσουν επίπεδο το ΝΟΒ. Στην αρχή δεν θα είναι εύκολο να μπουν στην ομάδα αλλά όσο θα περνούν οι μέρες και οι «ναυμαχίες» σε Ελλάδα και Ευρώπη θα φουντώνουν, η Καμμένου θα έχει στα χέρια της τρεις ακόμη παίκτριες πρώτης γραμμής.