Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Θέλουμε να ανέβουμε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος»

Την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θέλει η Εθνική Γυναικών όπως τόνισε η Μαργαρίτα Πλευρίτου σε δηλώσεις της.

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Θέλουμε να ανέβουμε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος»

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου επισήμανε ότι η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στην ελίτ, που πλέον το αποδεικνύει και μέσα στο νερό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

Για το αν μπορεί η ομάδα να ανακάμψει μετά από τρομερή εμφάνιση κόντρα στην Ουγγαρία: «Η ομάδα πρέπει να ανακάμψει και δεν έχει πολύ χρόνο. Το θέλουμε πάρα πολύ και θέλουμε να ανέβουμε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Βρισκόμαστε στη τετράδα και δυστυχώς ένα παιχνίδι δε μας βγήκε. Παίξαμε αρκετά καλά και το παλέψαμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ομάδα του και όλες τις συμπαίκτριες μου. Κάναμε όντως κάποια λάθη που μας στοίχησαν στο τέλος. Από εκεί και πέρα πρέπει να ανασυνταχτούμε και να μαζέψουμε δυνάμεις ώστε να φανούμε πιο δυνατές στο παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για την αλλαγή του επιπέδου της Εθνικής ομάδας: «Το πίστευα πάρα πολλά χρόνια ότι αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο. Έχει τύχει με τις τελευταίες διοργανώσεις να το αποδεικνύουμε μέσα στο νερό αυτό που μας έλειπε τα τελευταία χρόνια δηλαδή όντως το πιστεύαμε η κάθε μια ξεχωριστά αλλά και σαν ομάδα. Πάντα όμως γινόταν κάτι σ’ ένα κρίσιμο παιχνίδι δε μπορούμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Αυτό το κομμάτι το έχουμε ξεπεράσει και δείχνουμε ποιες είμαστε μέσα στο νερό. Παλεύουμε κάθε φάση και κάθε αγώνα κι αυτό θα κάνουμε και στο μικρό τελικό».

Για το αν βοηθήσει την ομάδα η συμμετοχή σε δύο σερί μικρούς τελικούς σε δύο μεγάλες διοργανώσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων: «Ελπίζω να πάρουμε δύναμη και να θυμηθούμε όλες πριν από λίγες μέρες στο μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Σίγουρα θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει η καθεμία να δώσει το 150% καθώς αντιμετωπίζουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει αποδείξει ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη τετράδα όλων των διοργανώσεων εκτός από τριών αν δε κάνω λάθος. Το θέλουμε πάρα πολύ και πιστεύω σ’ αυτή την ομάδα. Χαίρομαι που το αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα και δε το λέμε μόνο στα λόγια αλλά το δείχνουμε μέσα στο νερό. Είμαι πάρα πολύ περήφανη. Θέλουμε πάρα πολύ το μετάλλιο».