Εθνική Γυναικών: Ραντεβού με την ιστορία στον ημιτελικό κόντρα στην Ουγγαρία

Μπροστά σε μια σπουδαία ευκαιρία βρίσκεται η Εθνική Γυναικών, καθώς τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα δώσουν μεγάλη μάχη αύριο (14/2, 16.30, ΕΡΤ3), απέναντι στην Ουγγαρία, για μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Εθνική Γυναικών: Ραντεβού με την ιστορία στον ημιτελικό κόντρα στην Ουγγαρία

Ύστερα από έναν εκπληκτικό προημιτελικό κόντρα στην Ιταλία που συνδυάστηκε με εξαιρετική απόδοση, η Εθνική Γυναικών επέστρεψε στις κορυφαίες «4» ομάδες του κόσμου για πρώτη φορά ύστερα από 13 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2011 στη Σαγκάη, όταν η «γαλανόλευκη» κατέκτησε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Στις τάξεις της ομάδας, υπάρχει ικανοποίηση για τα όσα έχουν πετύχει έως τώρα, όμως όπως δήλωσαν μετά το παιχνίδι, τόσο η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, όσο και οι Ελληνίδες διεθνείς, ενόψει βρίσκεται μια σπάνια ευκαιρία για να συνεχίσουν το ονειρικό ταξίδι τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς πλέον βρίσκονται στη ζώνη των μεταλλίων.

Αντίπαλος της Ελλάδας στον ημιτελικό της Ντόχα είναι η Ουγγαρία, με τις Μαγυάρες του Ατίλα Μίχοκ να παίρνουν μια επίσης τεράστια πρόκριση από τα προημιτελικά, καθώς απέκλεισαν στη διαδικασία των πέναλτι την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση με συνολικό σκορ 13-12. Παράλληλα, η Ουγγαρία με την είσοδό της στα ημιτελικά «σφράγισε» το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Οι Μαγυάρες εμφανίζονται σαφώς βελτιωμένες σε σύγκριση με το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και φαίνεται ότι έχουν δέσει περισσότερο ως σύνολο, καθώς υπάρχει νέος προπονητής, ο Μίχοκ, που ανέλαβε λίγους μήνες πριν. Ακόμη, η επιστροφή της αμυντικού, Σουζάνα Μάτε, έχει διαφοροποιήσει το αμυντικό πρόσωπο των Μαγυάρων.

Το 2011 με το παρόν ενώνει η εμβληματική, Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία ενόψει του ημιτελικού με την Ουγγαρία στις 14/2, δήλωσε τα εξής στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Είμαστε μπροστά σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, να προκριθούμε σε έναν τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αντίπαλος μας η Ουγγαρία, μία ομάδα που ναι μεν στο Αϊντχόβεν τη νικήσαμε, αλλά από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Όχι γιατί παρουσιάστηκαν βελτιωμένες, αλλά γιατί ξέρουμε εκ των πραγμάτων ότι είμαστε δύο ομάδες – όπως και όλες οι ευρωπαϊκές – πολύ κοντά στη δυναμικότητα. Θα διεκδικήσουμε και οι δύο την πρόκριση στον τελικό. Συνεχίζουμε συγκεντρωμένα, ταπεινά όπως πάντα προχωράνε οι ομάδες της Ελλάδας».