Ιταλία-Ελλάδα 12-14: Με τέτοια Νίνου πώς να χάσει; Στην τετράδα του κόσμου η Εθνική Γυναικών!

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα προκρίθηκε η Εθνική Γυναικών, η οποία νίκησε 14-12 την Ιταλία με την Ειρήνη Νίνου να σκοράρει πέντε γκολ. Επιστροφή στην τετράδα του κόσμου 13 χρόνια μετά για την Ελλάδα!

Ιταλία-Ελλάδα 12-14: Με τέτοια Νίνου πώς να χάσει; Στην τετράδα του κόσμου η Εθνική Γυναικών!

Θρίαμβος για την Εθνική Γυναικών στην Ντόχα! Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν ξανά την Ιταλία, όπως και στον Μικρό Τελικό του Αϊντχόφεν, αυτήν την φορά με 14-12 και επέστρεψε στην τετράδα ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2011!

Η Ειρήνη Νίνου σκόραρε... κατά ριπάς, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη κέρδιζε μάχες και η Βασιλική Πλευρίτου ήταν παντού (ψηφίστηκε MVP). Η Ελλάδα έπαιξε υποδειγματική άμυνα στο ξεκίνημα και στην συνέχεια βρήκε καταιγιστικό ρυθμό προτού διαχειριστεί το προβάδισμά της στο φινάλε για να φθάσει σε μια Ιστορική πρόκριση.

Πλέον η Εθνική στρέφει την προσοχή της στον ημιτελικό της Τετάρτης (14/2) απέναντι στην Ουγγαρία, την οποία νίκησε στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου με δυνατό δεξί σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα στα μέσα του πρώτου οκταλέπτου στην παίκτρια παραπάνω. Η «γαλανόλευκη» εκμεταλλεύτηκε για δεύτερη φορά την παίκτρια παραπάνω και διπλασίασε τα τέρματά της με την Βασιλική Πλευρίτου. Το καλό… τρίτωσε στην παίκτρια παραπάνω για την Ελλάδα με την Ειρήνη Νίνου να βρίσκει το 13ο γκολ της στο τουρνουά με ένα ευθύβολο μακρινό σουτ.

Η Ιταλία βρήκε το πρώτο της γκολ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με την Σοφία Τζιουστίνι. Η Μαρία Πάτρα από αριστερά έδωσε ξανά προβάδισμα τριών γκολ στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου, η οποία εκμεταλλεύτηκε έτι μια φορά την παίκτρια παραπάνω. Η Ειρήνη Νίνου με ένα αιφνιδιαστικό σουτ κεραυνοβόλησε την αντίπαλη εστία εκεί που όλοι περίμεναν πάσα για το 5-1. Η Ταμπάνι πέτυχε το πρώτο γκολ της Ιταλίας στην παίκτρια παραπάνω και μείωσε ενώ λίγο αργότερα έβαλε ακόμη ένα γκολ και η Ιταλίαπλησίασε στα δύο γκολ. Η απάντηση από την Ελλάδα ήρθε με ένα γκολ σχεδόν από το κέντρο από την Ελευθερία Πλευρίτου! Η Ξενάκη κέρδισε το πέναλτι έπειτα από γρήγορη συνεργασία των Ελληνίδων όμως η διαιτήτρια Κέσλερ την απέβαλε έπειτα από παρέμβαση του VAR για χτύπημα. Η Ελευθερία Πλευρίτουανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε με τις Ελληνίδες να ξεσπούν μετά την απώλεια της Ξενάκη.

H Αβένιο έκανε το 4-7 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και η Μπατσέλι με διπλή απόκρουση κράτησε το σκορ στα ίδια επίπεδα παρά την διπλή αποβολή. Η Πικότζι εκμεταλλεύτηκε την παίκτρια παραπάνω και μείωσε ακόμη περισσότερο. Η Νίνου βρήκε τον τρόπο να… ξεκολλήσει την Ελλάδα με το τρίτο της γκολ και η διαφορά ανέβηκε ξανά στο +3. Η Γκαλάρντι βρήκε χώρο και μείωσε εκ νέου, σε 6-8. Η Ελλάδα κυκλοφόρησε και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη βρήκε δίχτυα… χωρίς το σκουφάκι της! Και η «καυτή» Ειρήνη Νίνουεκτέλεσε ξανά με διαγώνιο σουτ από δεξιά και ανέβασε το σκορ στο 6-10! Η Ιταλία βρήκε γκολ από την περιφέρεια με την Μπετίνι να βρίσκει το πρώτο της γκολ στον αγώνα. Η Ελλάδα όμως δεν… κατέβασε ταχύτητα και η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε το 7-11 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με την Πάτρα να αποβάλλεται και Πικότζι να σκοράρει για την Ιταλία, που εκμεταλλεύτηκε ξανά την παίκτρια παραπάνω και μείωσε με την Μπετίνι. Η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι όμως η Νικόλ Ελευθεριάδου δεν κατάφερε να νικήσει την Μπατσέλι. Η Μυριοκεφαλιτάκη ζήτησε την μπάλα, την πήρε και κέρδισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε η ασταμάτητη Ειρήνη Νίνου η οποία πέτυχε το πέμπτο της γκολ και έκανε το 9-12. Η Βασιλική Πλευρίτου με ένα αψεγάδιαστο σουτ «έγραψε» το 13-9. Η ΜαργαρίταΠλευρίτου αποχώρησε και αυτή όμως η Ελλάδα έβγαλε μια κρίσιμη άμυνα. Η Τζουστίνι βρήκε δίχτυα διατηρώντας ζωντανές ελπίδες της Ιταλίας. Οι Ιταλίδες μάλιστα σκόραραν ξανά βάζοντας «φωτιά» στο φινάλε του ματς. Η Νικόλ Ελευθεριάδου όμως έβαλε τέλος στα όνειρα της Ιταλίας και με ένα δεξί σουτ έκανε το 14-11. Το τελευταίο γκολ της βραδιάς ανήκε στην Ιταλία όμως δεν άλλαξε κάτι και οι Ελληνίδες πέταξαν στον έβδομο ουρανό!

ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 12-14

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσέρε 1, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Οι προημιτελικοί

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

ΗΠΑ-Αυστραλία 10-9

Ισπανία-Καναδάς 12-9

Ουγγαρία-Ολλανδία 13-12 πέν. (8-8 καν. αγ.)

Ιταλία-Ελλάδα 12-14

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

Θέσεις 5-8

11:00 Αυστραλία-Καναδάς

13:30 Ολλανδία - Ιταλία

Οι ημιτελικοί

15:00 ΗΠΑ - Ισπανία

16:30 Ουγγαρία - Ελλάδα

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

10:30 Μικρός τελικός

16:30 Μεγάλος τελικός