Εθνική Πόλο: Τα λόγια μαζί με δάκρυα των διεθνών μας....

Με δάκρυα στα μάτια οι διεθνείς μας προσπάθησαν να εξωτερικεύσουν με λόγια τα συναισθήματά τους. 

Εθνική Πόλο: Τα λόγια μαζί με δάκρυα των διεθνών μας....

Νικόλ Ελευθεριάδου: «Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να εκφράσω αυτά που νιώθω, τρέμω! Δεν μπορώ να περιγράφω τι σημαίνει αυτό για μας. Δεν θα μιλήσω για τους κόπους και ο,τιδήποτε άλλο. Αυτή η ομάδα έπαιξε με τόση ψυχή σήμερα, που πραγματικά δεν άξιζε κάτι άλλο από την πρόκριση. Δεν έχω λόγια, προσπαθώ να συνειδητοποιήσω απλά τι έχει συμβεί. Είναι ένα όνειρο η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι ευγνώμων που θα το ζήσω με αυτά τα κορίτσια, με αυτό το προπονητικό τιμ. Είναι δουλειά χρόνων και πραγματικά δεν έχω λόγια».

Αλεξάνδρα Ασημάκη (είναι η μόνη παίκτρια του τωρινού ρόστερ που έχει ζήσει την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού ήταν παρούσα το 2008 στο Πεκίνο): «Όταν έρχεται, τελικά δεν ξέρεις τι να πεις. Είναι τρεις Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν έχουμε βρεθεί. Από το 2012 κι έπειτα, δεν έχουμε καταφέρει να πάμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. πήραμε μια πανάξια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, σαν την Ιταλία. Νιώθω τόσο περήφανη, ειλικρινά, που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Μετά από 12 χρόνια έφερε την Ελλάδα μας ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δίνει λύτρωση σε τόσες γενιές, που κατά κάποιον τρόπο νιώθω ότι συνδέομαι. Και τις προηγούμενες που παλέψανε και δεν τα καταφέρανε και αυτά τα κορίτσια που τα κατάφεραν. Έχουν ζήσει και τις αποτυχίες. Ξέρω ότι όσοι έχουν πονέσει και παλέψει γι' αυτή την ομάδα χαίρονται το ίδιο με εμάς σήμερα, γιατί είναι μία λύτρωση. Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει γερή, που έχει την οικογένειά μου γερή για να με στηρίζει και να είμαι κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Νιώθω ευλογημένη που είμαι εδώ. Να έχει ο Θεός καλά αυτά τα κορίτσια. Έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τους ώμους αυτής της ομάδας. Τα καλύτερα έρχονται! Συγχαρητήρια σε όλους».

Ιωάννα Σταματοπούλου: «Με βοήθησε πάρα πολύ η άμυνα, έβλεπα στα πρόσωπα όλων των κοριτσιών πόσο πολύ το ήθελαν. Και τα καλύτερα έρχονται, να το χαρούμε λίγο, θα επιστρέψουμε και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για το παγκόσμιο πρώτα και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Η χαρά είναι απερίγραπτη, περάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από τόσο κόπο, θέλουμε και μπορούμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται στο Παρίσι».

Μαρία Πάτρα: «Είμαστε πάρα πολύ συγκινημένες, το αξίζαμε και το αποδείξαμε μέσα στο νερό. Πολύ χαρούμενες που καταφέραμε και κάναμε πολύ περήφανους όλους τους Έλληνες, τις οικογένειές μας που μας στηρίζουν όλα τα χρόνια, τους φίλους μας, όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ευχαριστούμε για τη στήριξη όλους».