Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Θα τα δώσουμε όλα για το μετάλλιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη και τα υπόλοιπα κορίτσια ευελπιστούν να «σφραγίσουν» αύριο (13/1, 20.00) την επιστροφή της Ελλάδας μετά από 15 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Θα τα δώσουμε όλα για το μετάλλιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη επέστρεψε στην Εθνική ομάδα συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου είναι η κορυφαία σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ταξίδεψε στο Αϊντχόφεν έχοντας σημειώσει 65 τέρματα στις έξι διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος (2006, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018), ούσα η πρώτη σκόρερ σε ευρωπαϊκά (και με άλλα δυο τέρματα, έφτασε τα 67 πλέον.

Είναι αυτή που αποτελεί τη γέφυρα του «χθες» με το «σήμερα» αναφορικά με τις παρουσίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αυτό καθώς το 2008 αποτέλεσε μέλος της εθνικής μας ομάδας στο Πεκίνο, στη δεύτερη και τελευταία μέχρι τώρα παρουσία της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Αύριο (13/1) ευελπιστεί η Ασημάκη και τα υπόλοιπα κορίτσια να «σφραγίσουν» την επιστροφή της Ελλάδας μετά από 15 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες: ο «μικρός» τελικός στο Αϊντχόφεν με αντίπαλο την Ιταλία (20:00, ΕΡΤ 3), έχει διπλό δέλεαρ: χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση στο Παρίσι 2024.

Η Αλεξάνδρα είναι ειλικρινής και αποφασισμένη, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Θα τα δώσουμε όλα για το μετάλλιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως ήρθαν τα πράγματα, το τελευταίο μας παιχνίδι έχει διπλή σημασία. Από τη μια, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαρίζεις μετάλλια σε μια μεγάλη διοργάνωση. Δεν πρέπει να σπαταλάς τέτοιες ευκαιρίες. Από την άλλη, είναι το εισιτήριο για το Παρίσι, η επιστροφή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από πολλά χρόνια και τρεις διοργανώσεις. Η ουσία είναι να παρουσιαστούμε εντελώς διαφορετικές από το ματς με την Ισπανία. Και θα παρουσιαστούμε». Προσθέτει η Ασημάκη: «Σε τέτοια ματς όπως αυτό με την Ιταλία, και ο σχεδιασμός παίζει ρόλο και η τακτική αλλά και το πάθος. Ίσως μάλιστα είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας. Εμείς θα παίξουμε παθιασμένα από το πρώτο λεπτό, θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Πρέπει να παίξουμε έναν αγώνα στο 100% των δυνατοτήτων μας. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να κατακτήσουμε και το μετάλλιο και το εισιτήριο. Έχουμε σαφέστατα τις δυνατότητες αλλά όλα κρίνονται μέσα στο νερό. Χρειάζονται για 32 λεπτά πάθος, καθαρό μυαλό, σωστή διαχείριση. Δεν είναι προ-ολυμπιακό τουρνουά αλλά εξελίχθηκε σε αναμέτρηση που μοιάζει με προ-ολυμπιακό καθώς κρίνονται όλα σε ένα αγώνα. Δεν το κρύβω ότι είχα αγωνία στη συνάντηση της Ιταλίας με την Ολλανδία, όλα ευτυχώς πήγαν κατ’ ευχή».

Όσο για την επιστροφή της στην εθνική ομάδα, η Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Νοιώθω πολύ όμορφα, θέλω και εγώ να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας. Το στοίχημα είναι μεγάλο, θα δώσουμε το 100% να πανηγυρίσουμε».