Εθνικός: Πήρε τη Λυδία Μαυρωτά

Η τερματοφύλακας Λυδία Μαυρωτά υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τον Εθνικό.

Εθνικός: Πήρε τη Λυδία Μαυρωτά

Στον Εθνικό θα συνεχίσει την καριέρα της η Λυδία Μαυρωτά. Ανακοινώθηκε από την ομάδα του Πειραιά.

«Ο Εθνικός Πειραιά και το τμήμα υδατοσφαίρισης γυναικών ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά την απόκτηση της αθλήτριας, Λυδίας Μαυρωτά, η οποία θα φορέσει το «κυανόλευκο» σκουφάκι την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Η Λυδία Μαυρωτά έχει γεννηθεί το 2003 και αγωνίζεται στη θέση της τερματοφύλακα, αποτελώντας ένα από τα κορυφαία ταλέντα της νέας γενιάς κάτω από τα δοκάρια, ενώ ήδη στην καριέρα της μετρά σημαντικές επιτυχίες, τόσο σε διασυλλογικό, όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Ξεκίνησε την υδατοσφαίριση στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και από το 2015 έως το 2022 σάρωσε τα μετάλλια στα ηλικιακά πρωταθλήματα, ενώ από το 2019 έως το 2022 αγωνίστηκε στην Α1 γυναικών με τον ΝΟΒ. Εν συνεχεία, φόρεσε το σκουφάκι του Πανιωνίου στη μεγάλη κατηγορία και από φέτος θα αγωνίζεται στον Εθνικό Πειραιά.

Με τις Εθνικές ομάδες, η Λυδία Μαυρωτά έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη Βαλκανιάδα του 2017 με την Εθνική Κορασίδων, την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 με την Εθνική Νεανίδων, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 με την Εθνική Νέων γυναικών», αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου της με τον Εθνικό Πειραιά, η ταλαντούχα τερματοφύλακας, δήλωσε στο ethnikoswaterpolo.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό το νέο ξεκίνημα. Ο Εθνικός είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία στον χώρο, που δουλεύοντας σκληρά κάθε χρόνο θέτει υψηλούς στόχους. Θα χαρώ πολύ να συνεργαστώ τόσο με τους προπονητές, όσο και με τις συμπαίκτριές μου και να συμβάλω στην επίτευξη αυτών των στόχων. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και ευελπιστώ στα καλύτερα αποτελέσματα»!