Εθνική Κορασίδων: «Τα καλύτερα έρχονται...» (pics)

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας των Κορασίδων επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος, περήφανη, περήλαμπρη αλλά και «διψασμένη» για τα επόμενα που έρχονται…

Εθνική Κορασίδων: «Τα καλύτερα έρχονται...» (pics)

Οι οικογένειές τους, οι φίλοι τους, οι δικοί τους άνθρωποι ήταν εκεί, με μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά… Μεσάνυχτα Σαββάτου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η πτήση από Ζάγκρεμπ είχε καθυστέρηση, που μεταφράστηκε σε μια γλυκιά αναμονή…. Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας των Κορασίδων επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος, περήφανη, περήλαμπρη αλλά και «διψασμένη» για τα επόμενα που έρχονται…Τώρα πλέον, ξέρουν.

Η αρχηγός Νεφέλη Κρασσά, εξηγεί: «Αρχικά είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για όλες τις συμπαίκτριες μου. Ήταν τιμή μου να είμαι αρχηγός σε μια τέτοια ομάδα με τόση θέληση και αλληλεγγύη. Βέβαια δεν είναι εύκολο να ξεπεράσουμε την ήττα του πρώτου μας τελικού. Όμως είμαστε μια ομάδα που τώρα ξεκινάει και έχει να δώσει πολλά ακόμα στο μέλλον. Πιστεύω σε εμάς και στις δυνατότητες μας. Για αυτό και θα παλέψουμε σκληρά φέτος η καθεμία με τις ομάδες της για να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή. Δε θα αφήσουμε την πίκρα της ήττας να σταματήσει τις δυνατότητες εξελίξεις αυτής της ομάδας. Είμαστε μια ομάδα πολύ δεμένη και τα κορίτσια μεταξύ μας αλλά και με τους προπονητές. Η χημεία και η καλή συνεργασία που έχουμε φάνηκε στα παιχνίδια και θα φροντίσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε την χώρα μας περήφανη. Γιατί μπορούμε και θα το αποδεικνύομε με κάθε δυνατή ευκαιρία. Είμαστε η ρίζα της ελληνικής υδατοσφαίρισης και δεν σκοπεύουμε να μην συνεχίσουμε επάξια αυτό που έχει καταφέρει η χώρα μας μέχρι στιγμής. Τα καλύτερα έρχονται !!».

Αρχηγός της αποστολής ήταν η Ταμίας της ΚΟΕ, Ελευθερία Σαραντίδου, η οποία τόνισε: «Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώσει κανείς για τα 15 κορίτσια της Εθνικής μας που κοιτώντας κατάματα τις αντίπαλες δυνάμεις, Ουγγαρία και Ισπανία, στάθηκαν επάξια και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το μέλλον είναι μπροστά τους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις πρωταγωνίστριες, στους γονείς, στα σωματεία στο προπονητικό δίδυμο Γιώργος Τσόκας και Κατερίνα Οικονομοπούλου. Μεγάλη μου τιμή στο πρώτο μας κοινό ντεμπούτο με τα κορίτσια σε διεθνή διοργάνωση, να επιστρέφουμε με το ασημένιο μετάλλιο».

Εκ μέρους της της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, υποδέχθηκαν την ομάδα, η Εύη Μωραϊτίδου, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και υπεύθυνη έφορος γυναικείας υδατοσφαίρισης και ο Δημήτρης Κύρκος, έφορος Εθνικών ομάδων υποδομών.

«Πολύ μεγάλη επιτυχία, τα κορίτσια έπαιξαν με ψυχή, έκαναν μια πολύ μεγάλη νίκη επί της Ουγγαρίας και εξασφάλισαν το μετάλλιο. Το γυναικείο πόλο έχει παρόν και μέλλον. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τα σωματεία και τους προπονητές τους, και τους ομοσπονδιακούς για την προσπάθεια που έκαναν, την Ελευθερία Σαραντίδου που ήταν κοντά στα κορίτσια ως αρχηγός αποστολής. Το καλοκαίρι ξεκίνησε πολύ καλά για τις εθνικές μας ομάδες, και είμαι σίγουρη πως έτσι θα συνεχίσουμε», δήλωσε η Εύη Μωραϊτίδου.

Ο Δημήτρης Κύρκος, έδωσε από την πλευρά του «Συγχαρητήρια στις Κορασίδες μας και τους προπονητές τους, για τη μεγάλη και "καλή" προσπάθεια τους, με επιστέγασμα το ευρωπαϊκό ασημένιο μετάλλιο και ευχαριστούμε που μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε τη χαρά και την περηφάνια τους. Υποχρέωση μας, να στηρίζουμε την προσπάθεια των παιδιών, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τον κάθε αθλητή, την κάθε ομάδα, το άθλημα και την Ελλάδα».