Α1 Γυναικών: Στα ημιτελικά ο Εθνικός και ο ΑΝΟ Γλυφάδας

Ο Εθνικός και ο ΑΝΟ Γλυφάδας πήραν την πρόκριση στην ημιτελική φάση της Α1 Πόλο Γυναικών. 

Α1 Γυναικών: Στα ημιτελικά ο Εθνικός και ο ΑΝΟ Γλυφάδας

Σημείωσε τη δεύτερη νίκη που χρειαζόταν ο ΑΝΟ Γλυφάδας επί του Άλιμου, αυτή τη φορά με 14-11 εκτός έδρας. Προκρίθηκε λοιπόν στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η γηπεδούχος ομάδα ξέφυγε με τρία τέρματα διαφορά (10-7) αλλά η φιλοξενούμενη πήγε στην ανάπαυλα με τη μικρότερη διαφορά 10-9. Στο δεύτερο μέρος ο ΑΝΟ Γλυφάδας συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, και με ένα συνολικό σερί 7-0, προηγήθηκε πλέον 14-10 για να φτάσει στη νίκη. Ο Άλιμος με αντίπαλο τον Πανιώνιο, θα διεκδικήσουν την 5η θέση.

Στη δεύτερη περίοδο δέχθηκε κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητής του γηπεδούχου, Δημήτρης Μπιτσάκος και στην 4η περίοδο (στο 1:08), ο προπονητής του ΑΝΟ Γλυφάδας, Θοδωρής Ανδρεάκος (είχε παρατηρηθεί με κίτρινη νωρίτερα), και οι δύο για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών.

Τα οκτάλεπτα: 4-5, 6-4, 0-4, 1-1

ΑΛΙΜΟΣ Ν.Α.Σ. (Γιάννης Μπενόπουλος): Λάζαρη, Χαλδαίου 1, Κοβάτσεβιτς 1, Πιοβάν, Λυκοθανάση, Πάτερου, Ασημάκη 2, Λογοθέτη, Μιχαϊλοβιτς 4, Μαρ. Μπιτσάκου 1, Ευδοκία Τσιμάρα 2, Χέλμη, Καραγιάννη, Αφρ. Μπιτσάκου, Θεοφανοπούλου.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Καρύτσα, Παναγ. Νίνου, Μουστακαρία 1, Γουλβς 1, Γρηγοροπούλου, Ειρήνη Νίνου 5, Αντωνιάδη 1, Κανελλοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού, Κατσώνη, Κοντογιάννη 5, Ηλιακοπούλου, Κακαϊδη, Μαδένογλου.

Δεύτερη νίκη για τον Εθνικό (13-11) επί του Πανιώνιου, αυτή τη φορά στη Νέα Σμύρνη και πλέον η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον ΝΟ Βουλιαγμένης, στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Πανιώνιος που ήθελε τη νίκη για να οδηγήσει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι, προηγήθηκε 3-0. Ο φιλοξενούμενος ισοφάρισε 3-3, ο Πανιώνιος προηγήθηκε εκ νέου 6-3 στο ημίχρονο.

Διεύρυνε τη διαφορά στο +4 (7-3), και έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο με 10-8. Ο Εθνικός δεν κατέθεσε όμως τα όπλα: ισοφάρισε 10-10 και προηγήθηκε 2:34 από τη λήξη με την Καραμπέτσου. Στα 2:12 η Κώτσια σημείωσε το έκτο της τέρμα, όμως στο 1:53 η Άντριους και στα 00:35 η Κανετίδου, χάρισαν τη μεγάλη νίκη- πρόκριση για τον περυσινό Κυπελλούχο Ευρώπης.

Όπως σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα « στο 3:10 της τέταρτης περιόδου αποβλήθηκε ο Τάσος Παπαναστασίου με κόκκινη κάρτα – και αφού νωρίτερα είχε δεχτεί κίτρινη- για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών».

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-5, 1-5

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάσος Παπαναστασίου): Μήτσου, Κάσεϊ, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Μπογκατσένκο, Κοτσάφτη, Μαστρόκαλλου 1, Θωμοπούλου, Ευαγγελία Λούδη, Κώτσια 6, Αναστασία Λούδη 2, Δήμητρα Παπαναστασίου 1, Ανθία Παπαναστασίου, Λυδία Μαυρωτά, Κελαδίτη, Κάτσιου.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 2, Μπορίσοβα 1, Λασκαρίδου, Κοντονή 2, Μπέτα, Χατζηκυριακάκη, Άλκ. Μπενέκου 1, Ρακιτζή 1, Κανετίδου 3, Ιόλη Μπενέκου, Άντριους 3, Μπεκρή, Κατσιμπρή 1, Κλαψιανού.