Οι δηλώσεις των «ασημένιων» διεθνών

Οι δηλώσεις των διεθνών μετά την ήττα από την Ισπανία και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Οι δηλώσεις των «ασημένιων» διεθνών

Η Ελλάδα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο των γυναικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι διεθνείς:

Η Στεφανία Σάντα, που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Πολύ ωραία εμπειρία για μένα, πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό. Μπράβο σε όλα τα κορίτσια για το πάθος που έδειξαν».

Η Ιωάννα Σταματοπούλου (8/17 αποκρούσεις): «Μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο. Το κακό ξεκίνημα μας κόστισε στον τελικό. Στη συνέχεια μπήκαμε στον αγώνα»

Η Ιωάννα Χυδηριώτη: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαστε στα μετάλλια και αυτό είναι σημαντικό για εμάς».

Η Ειρήνη Νίνου: «Είμαστε πολύ περήφανες για τους εαυτούς μας. Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο σε όλη τη διοργάνωση, υπάρχει πίκρα που δεν κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά το ασημένιο είναι πολύ σημαντικό. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Σε σχέση με την Ισπανία έχουμε απειρία σε τελικούς, μπήκαμε με άγχος και στο τέλος δεν προλάβαμε».

Η Μαρία Πάτρα: «Φανήκαμε πολύ βελτιωμένες σε σχέση με το παγκόσμιο. Για αυτό και φτάσαμε στον τελικό. Χάσαμε, έμεινε η πικρή γεύση, η Ισπανία έπαιξε καλύτερα, εμείς είχαμε προβλήματα στην επίθεση, ειδικά στο ξεκίνημα».

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη: «Θέλαμε το χρυσό, δεν τα καταφέραμε, μας δίνει ώθηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024».

Η Χριστίνα Σιούτη: «Τα έξι τέρματα που σημειώσαμε δεν έφτασαν, είναι ένας τελικός με την Ισπανία. Για μένα αποτέλεσε τεράστια εμπειρία να παίζω σε ένα τελικό. Το όνειρο είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και αν συνεχίσουμε έτσι θα τα καταφέρουμε να είμαστε παρούσες».

Η Ελένη Σωτηρέλη: «Συγκλονιστική η εμπειρία, είμαστε πολύ περήφανες και χαρούμενες. Μην σταθούμε στην ήττα, πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό. Είτε παίζεις είτε όχι έχεις άγχος, με υπομονή και επιμονή και χαμηλά το κεφάλι θα πετύχουμε πολλά».

Η Ελένη Τριχά: «Πρωτόγνωρο συναίσθημα για εμένα. Το μετάλλιο μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε για το 2024. Ένα τέτοιο πρωτάθλημα σου δίνει εμπειρία, μόνο κερδισμένη φεύγεις. Θα προσπαθήσω να παραμείνω μέλος της εθνικής μας και να έχουμε πάντα επιτυχίες».

Η Ελένη Ελληνιάδη: «Μια πολύ όμορφη εμπειρία, ολοκληρώθηκε με γλυκόπικρη γεύση. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να θέτουμε πάντα υψηλούς στόχους. Συγχαρητήρια στην Ισπανία. Μείναμε πίσω στο ξεκίνημα, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, μετά το προσπαθήσαμε πολύ αλλά δεν τα καταφέραμε».

Η Αθηνά Γιαννοπούλου:« Δείξαμε σε όλο το τουρνουά πολύ καλό πρόσωπο αλλά κάναμε στον τελικό το κακό μας παιχνίδι. Δεν μας άγχωσε το 0-3 στο ξεκίνημα, δεν ήταν αυτός ο λόγος που χάσαμε. Όλες οι ομάδες είναι κοντά, δικαίως πάντως το κατέκτησε η Ισπανία. Στα επόμενα χρόνια θα έρθει το χρυσό μετάλλιο και για εμάς, πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα».

Διαβάστε επίσης:

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Ισοφαρίσαμε από τύχη, πιο έτοιμη η Ισπανία»

Ελευθερία Πλευρίτου: «Εδώ και δέκα χρόνια η Ισπανία παίζει τέτοια παιχνίδια»

Ξενάκη: «Στόχος να είμαστε στο Παρίσι το 2024»