Ολυμπιακός – Γλυφάδα 14-9: Ιστορικό «quadruple» από τις Θρυλέαινες

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 14-9 τη Γλυφάδα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», πήρε αήττητος το πρωτάθλημα και έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που κάνει το «quadruple»!

Ολυμπιακός – Γλυφάδα 14-9: Ιστορικό «quadruple» από τις Θρυλέαινες

Οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν 14-9 τη Γλυφάδα στον Πειραιά και με 3-0 νίκες κατάκτησαν το πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας το ιστορικό «quadruple» (EuroLeague, Super Cup Ευρώπης, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας) κάτι που στο παρελθόν δεν έχει πετύχει καμία ελληνική ομάδα. Παράλληλα είναι και το δεύτερό σερί τρεμπλ, κάτι που επίσης δεν έχει καταφέρει ελληνική ομάδα σε όλα τα αθλήματα.

Για τις γυναίκες του Ολυμπιακού είναι το 9ο σερί πρωτάθλημα (3ο διαδοχικό μάλιστα χωρίς ήττα) και 13ο στην ιστορία τους, αφήνοντας πίσω τη Βουλιαγμένη με 11.

Ο Ολυμπιακός με τρία γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου και ένα της Σλίκινγκ ήταν μπροστά με 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, με τον ΑΝΟΓ να μειώνει στο τέλος με την Ειρήνη Νίνου (πέναλτι) ενώ σκόραρε στο ξεκίνημα η Φουντωτού.

Με τις Σλίκινγκ, Κρίστμας στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η διαφορά πήγε στο +4 (6-2) για τον Ολυμπιακό, με τη Βάσω Πλευρίτου να σημειώνει ένα καταπληκτικό τέρμα με την Ελευθερία να δίνει την ασίστ. Με Κοντογιάννη, Ειρήνη Νίνου (πέναλτι)…μάζεψε ξανά τη διαφορά στα τρία γκολ (7-4) η ομάδα της Γλυφάδας, με την Νικόλ Ελευθεριάδου να σημειώνει από την περιφέρεια το 8-4 στο τέλος του ημιχρόνου. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα οκτάλεπτα δεν κέρδισε ούτε μία αποβολή, ενώ ο ΑΝΟΓ είχε τέσσερις κερδισμένες.

Με τον πρώτο παραπάνω για τον Ολυμπιακό να είναι πετυχημένος, η Κρίστμας έγραψε το 9-4 και εν συνεχεία η Σιούτη πέτυχε το 10-4, με τις «ερυθρόλευκες» να μπαίνουν και πάλι δυνατά, αλλά τον ΑΝΟΓ όπως στο δεύτερο οκτάλεπτο να απαντάει με τις Γρηγοροπούλου, Ειρήνη Νίνου (10-6), σε έναν τελικό ανοιχτό με αρκετά γκολ και από τις δυο ομάδες και ωραίες φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τρίτο οκτάλεπτο σημειώθηκαν 10 (!) τέρματα.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με τον Ολυμπιακό να έχει...αέρα 4 τερμάτων και να σκέφτεται την απονομή και τη Γλυφάδα να προσπαθεί να μην ξεφύγει ξανά το σκορ, σε μια περιόδο όπου το πόλο που παίχτηκε δεν ήταν καλό αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για τα κορίτσια του Τσίριτς που μέσα σε έξι μήνες κατέκτησαν τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Ξενάκη με υπέροχο γυριστό μετά την πάσα της Ελευθεριάδου, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, 1.16 για το φινάλε (14-9).

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 5-5, 1-0.

Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Σλίκινγκ 2, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου 4, Χαλδαίου, Βάσω Πλευρίτου 1, Κρίστμας 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Τορνάρου.

ΑΝΟΓ (Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Παναγιώτα Νίνου, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Ειρήνη Νίνου 3, Αντωνιάδη, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού 1, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 3, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.