Ολυμπιακός – Γλυφάδα 13-7: Άλλη κλάση και 1-0

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 13-7 στον Πειραιά τον ΑΝΟ Γλυφάδας και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών. Την Τρίτη (24/5, 21.00) ο δεύτερος τελικός στο «Αντώνης Δημητρόπουλος».  

Ολυμπιακός – Γλυφάδα 13-7: Άλλη κλάση και 1-0

Δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός στις γυναίκες. Η ομάδα του Τσίριτς κέρδισε στον Πειραιά τον ΑΝΟ Γλυφάδας με 13-7 και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών που κρίνεται στις τρεις νίκες. Την Τρίτη (24/5, 21.00) ο δεύτερος τελικός στην έδρα της Γλυφάδας.

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στο πρώτο και στο τρίτο οκτάλεπτο δεν έπαιξε με παίκτρια παραπάνω. Η διαφορά στις ποινές (18-8 υπέρ της Γλυφάδας) στο ματς με τον ΑΝΟΓ στις γυναίκες είναι μεγάλη, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους άνδρες. Η αντιμετώπιση που έχει ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία σε σχέση με τις άλλες ομάδες, είναι διαφορετική, αναφορικά πάντα με τις ποινές και τις αποβολές.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 με τις Ξενάκη, Βάσω Πλευρίτου (είχε χαμένο πέναλτι με την Καρύτσα να μπλοκάρει) αλλά ο ΑΝΟΓ που κέρδισε αρκετές αποβολές, ισοφάρισε (2-2). Μείωσε η Κοντογιάννη με πέναλτι και η Φουντωτού στην παίκτρια παραπάνω διαμόρφωσε το 2-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Ελευθερία Πλευρίτου με δύο γρήγορα τέρματα στην παίκτρια παραπάνω (2/2), έδωσε…αέρα δύο τερμάτων ξανά στον Ολυμπιακό (4-2), αλλά η Παναγιώτη Νίνου στην παραπάνω μείωσε σε 4-3. Η Κρίστμας από την περιφέρεια έγραψε το 5-3, με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν βρει ρυθμό στην επίθεση. Η Βάσω Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω πήγε τη διαφορά στα τρία γκολ (6-3) και εν συνεχεία η Μαργαρίτα Πλευρίτου αν και αλλού κοιτούσε, σούταρε για το 7-3.

Η Κοντογιάννη με πέναλτι ξανά μείωσε σε 7-4, αλλά ο ΑΝΟΓ δεν μπορούσε να πλησιάσει αφού αν και κέρδισε αποβολές, στην παίκτρια παραπάνω δεν είχε καλές επιλογές (1/4 όπως και στην πρώτη περίοδο και συνολικό 2/8). Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε 4/4 στην παίκτρια παραπάνω σε αυτό το οκτάλεπτο και έτσι ήταν μπροστά με 8-4, με την Τριχά να διαμορφώνει το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός φυσικά καλύτερη ομάδα από τον ΑΝΟΓ, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου στο τέρμα να είναι σταθερή και την άμυνά του επίσης αρκετά καλή, είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε ενώ οι Κρίστμας, Ελευθερία Πλευρίτου ανέβασαν τη διαφορά στα έξι γκολ (10-4). Η Ειρήνη Νίνου μείωσε με το πρώτη της γκολ στο ματς, σε 10-5, σε ένα οκτάλεπτο ανοιχτό όπου δεν παίχθηκε ιδιαίτερα καλό πόλο. Η Παναγιώτη Νίνου με γκολ στην παραπάνω έγραψε το 10-6, με την Έλενα Ξενάκη να…απαντάει (11-6).

Οι Σλίκινγκ, Σιούτη με δύο γρήγορα γκολ πήγαν τη διαφορά στα επτά τέρματα (13-6), με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να είναι εντυπωσιακή. Η Παναγιώτα Νίνου στην παίκτρια παραπάνω έγραψε το 13-7 για τον ΑΝΟΓ που πάλεψε, προσπάθησε αλλά αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι όχι απλά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-2, 3-2, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου, Κανετίδου, Ξενάκη 2, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Τριχά 1, Τορνάρου.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I-REPAIR (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Παναγιώτα Νίνου 3, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου, Ειρήνη Νίνου 1, Αντωνιάδη, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας, Φουντωτού 1, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 2, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.