Ολυμπιακός – Εθνικός 13-5: «Ερυθρόλευκο» πάρτι και 1-0

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 13-5 τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό της σειράς για την Α1 πόλο γυναικών και θέλει μία ακόμη νίκη για να περάσει στους τελικούς. Καταπληκτική άμυνα, εξαιρετική η Ιωάννα Σταματοπούλου.

Ολυμπιακός – Εθνικός 13-5: «Ερυθρόλευκο» πάρτι και 1-0

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θέλει μία ακόμη νίκη για να βρεθεί στους τελικούς της Α1 πόλο των γυναικών. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς κέρδισε εύκολα 13-5 τον Εθνικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και έκανε το 1-0 στη σειρά που κρίνεται στις 2 νίκες.

Καταπληκτική άμυνα από τις «ερυθρόλευκες», εξαιρετική Σταματοπούλου και πολύ ωραία γκολ από τα κορίτσια του Τσίριτς.

Ο Ολυμπιακός με…όπλο την εξαιρετική του άμυνα και την Ιωάννα Σταματοπούλου σε πολύ καλή μέρα, δεν δέχθηκε γκολ στην πρώτη περίοδο. Η ζώνη του Τσίριτς έβαλε δύσκολα στα κορίτσια της Ρουμπέση που δεν μπορούσαν να τη…σπάσουν ενώ και τις φορές που έπαιξε ο Εθνικός με παραπάνω, δεν σκόραρε. Αντίθετα, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου βρήκαν δύο τέρματα με την Κρίστμας (παραπάνω) και τη Βάσω Πλευρίτου (πέναλτι).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός αμυντικά ήταν και πάλι εξαιρετικός αλλά στην επίθεση έχασε ευκαιρίες για να ξεφύγει. Αρκετές λόμπες από την περιφέρεια δεν βρήκαν στόχο και ο Εθνικός με το πρώτο του γκολ στο ματς, μείωσε με την Άλκηστη Μπενέκου (2-1, 2.57 για το τέλος της περιόδου) αλλά στην επόμενη φάση η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε το πέναλτι και η Βάσω Πλευρίτου έκανε το 3-1 ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου με υπέροχο τέρμα ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στα τρία γκολ (4-1).

Ο Εθνικός με γκολ στην κόντρα στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, μείωσε σε 4-2 αλλά ο Ολυμπιακός ήταν και σε αυτό το οκτάλεπτο κυρίαρχος με την άμυνά του να είναι για όσκαρ.

Στην επίθεση η Κρίστμας στον παραπάνω πέτυχε το 5-2 και η Ελευθεριάδου ανέλαβε δράση στη συνέχεια. Με τέρμα στην κόντρα έκανε το 6-2 και ακολούθησε ένα ακόμη από την περιφέρεια (7-2). Σε ένα οκτάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός έχασε νωρίς με τρεις ποινές και τη Βάσω Πλευρίτου!

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με καταπληκτικό τέρμα από φουνταριστό έκανε και το 8-2 για έναν Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικός. Η Άλκηστη Μπενέκου 1.50 για το τέλος μείωσε σε 8-3 με πέναλτι αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη, με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να σημειώνει το 9-3 με τον ίδιο τρόπο (κρέμασε την Τζόνσον που έβγαινε).

Η Ελευθερία Πλευρίτου με ακόμη μια λόμπα, έγραψε το 10-3 για τον Ολυμπιακό, με την Άσλεϊ Τζόνσον να μην έχει καμία απάντηση σε αυτά τα σουτ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός αμυντικά συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο, με τη Σοφία Τορνάρου να γράφει και το 11-3 ενώ η ίδια πέτυχε και το 12-3 μετά την ωραία προσπάθεια της Ξενάκη (η μπάλα στο δοκάρι).

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη έκανε το 12-4, ωστόσο η Τριχά απάντησε για το 13-4, με την Καραμπέτσου να διαμορφώνει το 13-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-1, 5-2, 4-2.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χαλδαίου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Τορνάρου 2.

Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη, Κοντονή, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 2, Ιόλη Μπενέκου 2, Καραμπέτσου 1, Τζόνσον, Γκόντζια, Μπέτα.