Ολυμπιακός: Συμφωνία με τη διεθνή Αμερικανίδα Τζόρνταν Ράνεϊ

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τη διεθνή Αμερικανίδα αμυντικό Τζόρνταν Ράνεϊ, που έχει παίξει για έναν χρόνο και στη Βουλιαγμένη.

Ολυμπιακός: Συμφωνία με τη διεθνή Αμερικανίδα Τζόρνταν Ράνεϊ

Μια ακόμη εξαιρετική προσθήκη για το τμήμα πόλο του Ολυμπιακού. Ο πρωταθλητής Ευρώπης συμφώνησε με τη διεθνή Αμερικανίδα, Τζόρνταν Ράνεϊ.

Η 25χρονη ήταν μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2017 και το FINA Cup στη Ρωσία το 2018. Η απόφοιτη του Στάμφορντ έχει κατακτήσει το World League το 2018 στη Σανγκάη, το 2018 στη Κουνσάν, το 2019 στη Βουδαπέστη και φέτος στην Αθήνα.

Δεν ήταν στην τελική επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, όπου οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο αλλά ήταν στην Αθήνα στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν οι Αμερικανίδες στο World League.

Η Αμερικανίδα, η οποία έπαιζε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, ήταν μέλος και της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που το 2015 στον Βόλο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών.

Ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα αφού έπαιξε με επιτυχία στη Βουλιαγμένη τη σεζόν 2018-19, μαζί με τις Άσλεϊ Τζόνσον και Στεφανία Χαραλαμπίδη που φέτος θα τις δούμε στον Εθνικό.

Η Βουλιαγμένη εκείνη τη χρονιά πήρε το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, έφτασε στο φάιναλ φορ της Euroleague όπου και έχασε από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και στους τελικούς του πρωταθλήματος, ο ΝΟΒ πάλι διεκδίκησε το πρωτάθλημα αλλά οι «ερυθρόλευκες» σήκωσαν την «κούπα».

Από τη νέα σεζόν θα φοράει το σκουφάκι του Ολυμπιακού.