Εθνικός: Τέλος ο Κώστας Φιτσανάκης

Παρελθόν από την ομάδα πόλο γυναικών του Εθνικού ο Κώστας Φιτσανάκης.

Εθνικός: Τέλος ο Κώστας Φιτσανάκης

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη (3/6) η λύση της συνεργασίας του Εθνικού με τον Κώστα Φιτσανάκη.

«Κώστα, σε ευχαριστούμε για όλα!

Ο Εθνικός Πειραιώς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον προπονητή, Κώστα Φιτσανάκη, με τις δύο πλευρές να κλείνουν έναν όμορφο κύκλο που διήρκησε δύο χρόνια.

Ο Κώστας Φιτσανάκης ανέλαβε τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης το καλοκαίρι του 2019 και εργάστηκε σκληρά για τον «Αυτοκράτορα» όλο αυτό το διάστημα, το οποίο συμπεριελάμβανε ορισμένα δύσκολα διαστήματα, στα οποία η υδατοσφαίριση είχε μπει στον «πάγο» τόσο κατά την Άνοιξη του 2020, όσο και την περασμένη αγωνιστική περίοδο με την πολύμηνη αποχή από τις προπονήσεις.

Προερχόμενος από τον ΝΟ Ρεθύμνου, ο Κώστας Φιτσανάκης οδήγησε την ομάδα γυναικών στην 3η θέση της κανονικής περιόδου το 2019-2020 και στα Πλέι Οφ η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση αγωνιζόμενη αποκλειστικά με την ομάδα Νεανίδων. Στην πολύπαθη περασμένη σεζόν ο Εθνικός κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική περίοδο και την 4η μετά τα Πλέι Οφ. Παράλληλα, η ομάδα Νέων γυναικών με τον Ηλία Κατόπη και τον Κώστα Φιτσανάκη σημείωσε τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης της 4ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Εθνικός Πειραιώς και ιδιαιτέρως ο υπεύθυνος της ομάδας, Δημήτρης Κολοβός θέλουν να ευχαριστήσουν τον Κώστα Φιτσανάκη για την αγαστή συνεργασία που είχαν σε όλα τα επίπεδα, ενώ ο κ. Κολοβός εύχεται κάθε επιτυχία στον Κρητικό προπονητή που με την παρουσία του στην ομάδα άφησε το θετικό στίγμα του στον «οργανισμό» του Εθνικού Πειραιώς, δουλεύοντας σκληρά και με τιμιότητα για το καλό του ιστορικού συλλόγου. Κώστα, φεύγεις ως φίλος από τον «Αυτοκράτορα» και σε ευχαριστούμε πολύ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εθνικός.

Ο Κώστας Φιτσανάκης από την πλευρά του δήλωσε:

«Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Εθνικό Πειραιώς και τον κ. Δημήτρη Κολοβό για την ευκαιρία που μου έδωσαν τα δύο τελευταία χρόνια να είμαι προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Εθνικού. Αποχωρώ κατά πολύ σοφότερος, έχοντας δει πολλά πράγματα και από πολλές οπτικές γωνίες και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για εμένα, για το παρόν και το μέλλον μου στην προπονητική.

Από την πλευρά μου προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να είμαι ειλικρινής και αξιοπρεπής απέναντι σε όλους και όλα. Γενικά, θεωρώ ότι ως οργανισμός προσπαθήσαμε πολύ και σε πολλά, κάτι που φαίνεται κυρίως από την αλληλοεκτίμηση μεταξύ των συντελεστών. Μου μένει πικρία ότι στα δύο αυτά χρόνια δεν κατάφερα να δείξω προπονητικά αυτά που ήθελα και είχα στο μυαλό μου, καθότι ήταν δύο πολύ περίεργες, απαιτητικές και πιεστικές χρονιές λόγω COVID-19.

Ευχαριστώ τον Δημήτρη Κολοβό, τον Σήφη Γαλανάκη, τον Ηλία Κατόπη, τον Βαγγέλη Πάτρα και τον Φάνη Κουντουδιό, αλλά και τα κορίτσια ένα προς ένα (καθώς και πολλούς που βοήθησαν πίσω από τις κάμερες), καθώς ο καθένας με τον τρόπο του ήταν εκεί για να είναι δύο ενδιαφέροντα χρόνια, γεμάτα εμπειρίες. Κρατάω μόνον τα θετικά και όσα θεωρώ ότι κέρδισα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στην ομάδα και τους συντελεστές της και εύχομαι ολόψυχα να πετύχει τους στόχους της».