Ολυμπιακός: Εκτοξεύθηκε και ξεπέρασε τη Βουλιαγμένη στα χέρια των Μιχάλη Κουντούρη, Χάρη Παυλίδη

Ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, το βράδυ του Σαββάτου, στο Ρέστειο κολυμβητήριο έγραψε ιστορία, ξεπερνώντας σε τρόπαια, εντός συνόρων, τη Βουλιαγμένη, στο πόλο γυναικών

Ολυμπιακός: Εκτοξεύθηκε και ξεπέρασε τη Βουλιαγμένη στα χέρια των Μιχάλη Κουντούρη, Χάρη Παυλίδη

Στα χέρια των Μιχάλη Κουντούρη, Χάρη Παυλίδη, ο Ολυμπιακός εκτοξεύθηκε στο γυναικείο πόλο, ξεπέρασε τη Βουλιαγμένη και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Η αλήθεια είναι πως όποιος υποστήριζε πριν από μία δεκαετία, πως ο Ολυμπιακός στο γυναικείο πόλο θα ξεπερνούσε σε τίτλους, εντός συνόρων, τη Βουλιαγμένη το 2020 θα τον περνούσαν για «τρελό».

Και όμως δέκα χρόνια μετά, οι «ερυθρόλευκες» έχουν πλέον ΕΝΑ τρόπαιο ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Μια παραδοσιακή δύναμη στον χώρο της υδατοσφαίρισης. Έναν Όμιλο με δικό του κολυμβητήριο και μια διοίκηση που εδώ και δεκαετίες στηρίζει τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, με το νταμπλ που έκανε το βράδυ του Σαββάτου στο Ρέστειο κολυμβητήριο, έφτασε τα δύο Κύπελλα Ελλάδας ενώ η Βουλιαγμένη έχει ένα!

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες, τα κορίτσια της ομάδας του Πειραιά κατέκτησαν αήττητες το πρωτάθλημα και ισοφάρισαν τη Βουλιαγμένη (11 κατακτήσεις).

Έτσι, ο Ολυμπιακός έχει πλέον 11 πρωταθλήματα Ελλάδας και δύο Κύπελλα και ο ΝΟΒ 11 πρωταθλήματα αλλά ένα Κύπελλο!

Το εντυπωσιακό είναι πως η «ψαλίδα» έκλεισε και ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή, τα τελευταία χρόνια με την ομάδα να βρίσκεται στα χέρια των Μιχάλη Κουντούρη και Χάρη Παυλίδη.

Οι δυο άνδρες συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2011, όταν και ο Κουντούρης ανέλαβε την προεδρία του Ερασιτέχνη.

Ο πρόεδρος του κορυφαίου Συλλόγου της χώρας, ανανέωσε, τότε, τη συνεργασία του με τον κόουτς που είχε οδηγήσει την ομάδα σε δυο πρωταθλήματα (2009, 2011) αλλά το πιο σημαντικό είναι πως τον κράτησε ακόμη και όταν τα επόμενα δυο χρόνια, η Βουλιαγμένη πήρε τον τίτλο (2012, 2013).

Ναι, τα δυο πρώτα χρόνια της συνεργασίας τους, η Βουλιαγμένη πήρε το πρωτάθλημα και το σκορ στους τίτλους ήταν 11-4 υπέρ του ΝΟΒ αφού το Κύπελλο δεν διεξαγόταν τότε.

Οι Κουντούρης, Παυλίδης παρά τις δυο συνεχόμενες απώλειες, δεν «χάλασαν» τη συνεργασία τους.

Ήξεραν πολύ καλά τι είχαν στο μυαλό τους και που ήθελαν να φτάσουν, γνωρίζοντας πως υπάρχουν δυσκολίες και έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα (τη Βουλιαγμένη) που δεν είχε...χτιστεί από τη μια ημέρα στην άλλη.

Πλάνο υπήρχε, όρεξη για δουλειά επίσης και η συνέχεια είναι γνωστή, σε όλους, αφού από το 2013 μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός τον μοναδικό εγχώριο τίτλο που έχασε ήταν το περσινό Κύπελλο Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκες» με επτά σερί πρωταθλήματα (τα δυο χωρίς ήττα) και δυο κύπελλα Ελλάδας, ξεπέρασαν τη Βουλιαγμένη, στους εγχώριους τίτλους, ενώ συγκαταλέγονται δικαίως στις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Τρία Ευρωπαϊκά (Euroleague, LEN Trophy και Super Cup) και παρουσίες όχι μόνο σε final-4 αλλά και σε τελικούς, όπου τρόπαια χάθηκαν λόγω διαιτησίας (πέρσι στο Σαμπαντέλ στον τελικό με τη γηπεδούχο Ισπανική ομάδα) και ρεύματος (το 2017 στο Κίρισι στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Ολυμπιακό να φεύγει στην κόντρα έσβησαν, μαγικά, τα φώτα και οι διαιτητές διέκοψαν τον τελικό για να πάρει στη συνέχεια την κούπα η γηπεδούχος Κίνεφ).

Η φετινή σεζόν έκλεισε ιδανικά και σίγουρα ο Ολυμπιακός θα διεκδικούσε, εάν δεν είχαμε τη διακοπή και την Euroleague.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι Κουντούρης, Παυλίδης έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που βγάζει υγεία.

Μια ομάδα με ταλέντο. Μια ομάδα με ποιότητα που στηρίζεται στο ελληνικό στοιχείο και έχει ακόμη πάρα πολλά να δώσει.

Και επειδή όλες αυτές τις μέρες έχουμε ακούσει διάφορα...τρελά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί ο κόσμος βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα και νομίζει πως ο Ολυμπιακός είναι μια «γηρασμένη» ομάδα.

Οι Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι 32 ετών, η Χριστίνα Τσουκαλά 29 και τέλος.

Μιλάμε για τρεις πολίστριες με τεράστια ιστορία στον χώρο που παραμένουν δυνατές και είναι διψασμένες για τίτλους.

Δεν γίνεται όμως να θεωρούμε «μεγάλες» τις 26χρονες Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Μπενέκου και την 25χρονη Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Για να μην πάμε πιο κάτω, ηλικιακά. Στις Ελευθερία Πλευρίτου (23), Κίρα Κρίστμας (23), Σταυρούλα Δουρέκα (23), Νικόλ Ελευθεριάδου (22), Ιωάννα Σταματοπούλου (22), Βασιλική Πλευρίτου (22), Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (19), Ελένη Κανετίδου (19), Ελευθερία Φουντωτού (18), Χριστίνα Σιούτη (16), Νεφέλη Χαλδαίου (16).