Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-4: «Πλώρη» για το 7ο σερί και 11ο στην ιστορία του!

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος στην Α1 πόλο των γυναικών και 11ο στην ιστορία του τμήματος. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη κέρδισαν εύκολα 11-4 στον Πειραιά τη Βουλιαγμένη και έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών που κρίνεται στις δυο νίκες. Ο δεύτερος τελικός την Τρίτη στο Λαιμό (19.00). 

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-4: «Πλώρη» για το 7ο σερί και 11ο στην ιστορία του!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με απίστευτη διάθεση, όρεξη και πάθος. Στην επίθεση κατάφερε από την περιφέρεια να βρει λύση με την Ελευθερία Πλευρίτου αλλά και στην παίκτρια παραπάνω (2/2) με τις Νικόλ Ελευθεριάδου 2-0, Μαργαρίτα Πλευρίτου 3-0.

Αμυντικά ήταν πολύ καλός και δέχθηκε ένα τέρμα στην κόντρα από την Κοντονή (3-1) με τον ΝΟΒ να έχει ζητήματα με την άμυνα ζώνης του Χάρη Παυλίδη, ο οποίος είδε τις παίκτριές του να λειτουργούν σωστά στην παίκτρια παραπάνω (3/4) με την Ελευθερία Πλευρίτου να γράφει το 4-1 ενώ η Μπενέκου από τη θέση του φουνταριστού ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (5-1) στην πρώτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός είχε 3/4 στην παίκτρια παραπάνω ενώ ο ΝΟΒ 0/3.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα, η Σταματοπούλου στο τέρμα ήταν φανταστική και ο ΝΟΒ δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Οι «ερυθρόλευκες» δεν είχαν καλές επιλογές επιθετικά – όπως στο α’ οκτάλεπτο – αλλά σκόραραν στην παίκτρια παραπάνω με την Τσουκαλά μετά την έξοχη πάσα της Νικόλ Ελευθεριάδου (6-1).

Η Πρωτοπαπά στην παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 6-2 προς το τέλος της δεύτερης περιόδου αλλά η Μαργαρίτα Πλευρίτου απάντησε αμέσως για το 7-2 ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου η Ασημάκη σημάδεψε το δοκάρι σε επίθεση στην παίκτρια παραπάνω. Ο Ολυμπιακός - είχε κι ένα χαμένο πέναλτι με την Κίρα Κρίστμας που απέκρουσε η Λάβι - σε αυτό το οκτάλεπτο είχε 1/3 στην παραπάνω, όπως και η Βουλιαγμένη. Να σημειώσουμε πως σε αυτό το οκτάλεπτο αποβλήθηκαν με αντικατάσταση οι Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Μαρία Πάτρα για διαπληκτισμό που είχαν.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αλλά είχε και πάλι χαμένο πέναλτι, αυτή τη φορά με την Ελευθερία Πλευρίτου να μην μπορεί να νικήσει την Φεντερίκα Λαβί. Τελικά το πρώτο γκολ σε αυτό το οκτάλεπτο ήρθε από την αρχηγό Άλκηστη Αβραμίδου με πέναλτι (8-2) ενώ η Κρίστμας από την περιφέρεια έγραψε το 9-2, με τη Λαβί να παλεύει...μόνη της.

Επιθετικά η Αλεξία Καμμένου, με τις κοπέλες της, δεν βρήκαν λύσεις στην ζώνη του Ολυμπιακού. Η Ξενάκη δεν μπορούσε να πάρει τη μπάλα στα δυο μέτρα ενώ στην παίκτρια παραπάνω οι επιθέσεις ήταν κάκιστες. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός είχε 4/9 στην παίκτρια παραπάνω ενώ η Βουλιαγμένη 1/9!

Τα πάντα είχαν κριθεί φυσικά και στην τελευταία περίοδο, Χάρης Παυλίδης και Αλεξία Καμμένου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και κάποια πράγματα ενόψει του δεύτερου τελικού που είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (19.00) στο Λαιμό. Η Ξενάκη με το πρώτο της τέρμα στο ματς, μείωσε σε 9-3 με τον Ολυμπιακό να έχει κατεβάσει ταχύτητα στην επίθεση, όπου είχε βιαστικές επιλογές και θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη με μεγαλύτερη διαφορά ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Αυτό που μετράει είναι πως ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών και θα πάει στο Λαιμό, την Τρίτη (19.00) για να σηκώσει το πρωτάθλημα.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου στην κόντρα επίθεση βέβαια έγραψε το 10-3 (2.45 για το τέλος), με τη Βουλιαγμένη να σκοράρει με τη νεαρή Τσιμάρα στην παίκτρια παραπάνω (10-4). Η Κανετίδου ήταν αυτή που διαμόρφωσε το τελικό 11-4.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-1, 2-0, 2-2.

Ολυμπιακός: Ελευθερία Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Μπενέκου 1, Τσουκαλά 1, Αβραμίδου 1, Κρίστμας 1, Κανετίδου 1.

Βουλιαγμένη: Κοντονή 1, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 1, Τσιμάρα 1.