Ο Ολυμπιακός με 34-12 ρεκόρ κόντρα στον ΝΟΒ!

Έτοιμος για μια ακόμα σειρά τελικών είναι ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βουλιαγμένη, έχοντας προϊστορία - ρεκόρ με το μέρος του!

Ο Ολυμπιακός με 34-12 ρεκόρ κόντρα στον ΝΟΒ!

Την Τρίτη το απόγευμα ξεκινούν οι τελικοί στην Α1 πόλο των ανδρών. Οι μονομάχοι εδώ και χρόνια – με κάποιες εξαιρέσεις - οι ίδιοι. Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη για ακόμη μια φορά λοιπόν, με τον Ολυμπιακό βέβαια να έχει τις περισσότερες κατακτήσεις καθώς 12 φορές έχει κερδίσει τη σειρά των τελικών και έχει χάσει μόλις δύο από το ΝΟΒ!

Για τρίτη σερί σεζόν και συνολικά 15η φορά τα τελευταία 23 χρόνια (!) Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα αναμετρηθούν στους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος πόλο στην Α1 ανδρών. Οι Πειραιώτες που απέκλεισαν τον Υδραϊκό προκρίθηκαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος για 21η διαδοχική σεζόν!

Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο ζευγάρι (Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη) το έχουμε δει σε τελικούς 14 φορές και το σκορ είναι 12-2 υπέρ των Πειραιωτών. Η «ερυθρόλευκη» ομάδα έχει κατακτήσει μια ντουζίνα πρωταθλήματα και έχει χάσει μόλις δυο όταν βρίσκει απέναντί του στο ΝΟΒ στους τελικούς. Ηττήθηκε το 1997-98 για πρώτη φορά και το 2011-12 για δεύτερη!

Συνολικά τώρα σε 46 αγώνες σε τελικούς πλέι οφ, ο Ολυμπακός έχει 34 νίκες και ο ΝΟΒ 12. Μιλάμε πάντα για τους τελικούς των πλέι οφ που ξεκίνησαν στην Α1 ανδρών από το 1986-87 αλλά το Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη το είδαμε για πρώτη φορά το 1995-96 με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν εκείνη τη σειρά με 2-1 νίκες αν και είχαν χάσει τον πρώτο τελικό από τη Βουλιαγμένη.

Πρώτο σπριντ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ»

Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας αφού τερμάτισε πρώτος και αήττητος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ο πρώτος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη στον Πειραιά (το πρώτο σπριντ είναι για τις 18.30). Ο δεύτερος στο Λαιμό την Πέμπτη την ίδια ώρα και το Σάββατο θα διεξαχθεί ο τρίτος τελικός στον Πειραιά (17.30). Εάν χρειαστεί θα γίνουν αγώνες και 29/5, 31/5 ενώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε πως οι ώρες δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την Ομοσπονδία κάτι που αναμένεται να συμβεί αύριο Δευτέρα. Θυμίζουμε πως η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες.