Ολυμπιακός - ΝΟ Χανίων 14-5: Επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 14-5 του ΝΟ Χανίων για την 14η αγωνιστική της Α1 Πόλο Ανδρών.

Ολυμπιακός - ΝΟ Χανίων 14-5: Επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 14-5 του ΝΟ Χανίων το πρωί της Κυριακής στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο κολυμβητήριο Φαλήρου και επανήλθε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 43 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι Πειραιώτες μετά το 7-5 του πρώτου ημιχρόνου, ανέβασαν στροφές στην επανάληψη και με επιμέρους 7-0 έφτασαν με άνεση στη νίκη. Την Τρίτη (19/2) οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν το Φάληρο για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα στρέψουν την προσοχή τους στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στη Χίο την Παρασκευή (28/2) και το Σάββατο (29/2).

Από κει και πέρα στην αναμέτρηση με τον ΑΟ Χανιά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με 3-0 χάρη στα γκολ των Κάκαρη (2) και Γενηδουνιά. Οι Χανιώτες μείωσαν με τον Μπατάκη και οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τους Δερβίση και Αργυρόπουλο φτάνοντας στο 5-1 στα 3:20 ενώ ο Μπαριωτάκης διαμόρφωσε το 5-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο. Η 2η περίοδος ξεκίνησε με γκολ του Αποστολάκη για το 5-3 στο οποίο απάντησε ο Δερβίσης σκοράροντας στην κόντρα (6-3). Ακολούθησαν δυο διαδοχικά γκολ των φιλοξενούμενων με τους Χαριτάκη και Μπατάκη οι οποίοι πλησίασαν στο γκολ 42’’ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ο Ιβάν Μπουλιούμπασιτς σκόραρε στον παραπάνω για το 7-5 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Ανέβασε στροφές στην επανάληψη

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και έτρεξε ένα επιμέρους 4-0 στο 3ο οκτάλεπτο με τα γκολ των Γούνα, Κάκαρη (2), Γενηδουνιά για το 11-5. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην τελευταία περίοδο στη διάρκεια της οποίας οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους 3-0 και 7-0 συνολικά έφτασαν στην επικράτηση με 14-5. Ο Σκουμπάκης με σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 12-5, ο Κάκαρης σε κόντρα με το 5ο προσωπικό του γκολ το 13-5 και ο Γούνας και πάλι στην κόντρα το 14-5, 1:36 πριν τη λήξη.

Tα οκτάλεπτα: 5-2, 2-3, 4-0, 3-0.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 2, Κάκαρης 5, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ.

ΝΟ Χανίων (Ηλίας Μαχαίρας): Μπανίσεβιτς, Σαρτζετάκης, Νάστραν, Αγιωργούσης, Μπατάκης 2, Βουλγαράκης, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης 1, Αποστολάκης 1, Φωκάς, Μαζοκοπάκης, Παπαδάκης

Ο Κώστας Κάκαρης δήλωσε μετά το τέλος του ματς τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι που ερχόταν μετά τη βαριά ήττα στην έδρα μας από τη Μπαρτσελονέτα. Δεν κάναμε καλή εμφάνιση αφού και οι δυο ομάδες ήταν κουρασμένες από τα ματς που έδωσαν μια μέρα πριν. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με το Φάληρο την Τρίτη και στη συνέχεια θα πάμε στη Χίο για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».