World League: Η Σερβία του Μίτροβιτς νίκησε την Κροατία των Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς (12-11)

Στο κατάμεστο ανοιχτό κολυμβητήριο του Βελιγραδίου «Bazen Tašmajdan», η Σερβία του Στέφαν Μίτροβιτς του Ολυμπιακού επικράτησε 12-11 της Κροατίας των Μάρο Γιόκοβιτς, Ιβάν Μπουλιούμπασιτς, κατέκτησε το χρυσό στο World League και εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

World League: Η Σερβία του Μίτροβιτς νίκησε την Κροατία των Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς (12-11)

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό όπου οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού (Μίτροβιτς, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς), σκόραραν από μία φορά, η Σερβία πήρε την Κροατία 12-11 με γκολ-πέναλτι του Φίλιπ Φιλίποβιτς 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τελικού. Ένα ακόμη χρυσό για τον «ερυθρόλευκο» Μίτροβιτς, ασημένιοι οι Κροάτες Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς!

Τρεις μεταγραφές: Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς, Μπουλούμπασιτς στον Ολυμπιακό!

Η Κροατία ξεκίνησε καλύτερα με τους Μπουλιούμπασιτς, Γιόκοβιτς να σκοράρουν με το…καλημέρα. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ στον τελικό με γκολ στον παραπάνω. Το 0-2 έκανε Βουκίτσεβιτς για να μειώσει ο Τσουκ σε 1-2 για τη Σερβία. Ο Γιόκοβιτς όμως με πέναλτι στο φινάλε της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε το 1-3.

Γιόκοβιτς - Μπουλιούμπασιτς - Μίτροβιτς: Η νέα... Αγία Τριάδα του Ολυμπιακού!

Στη δεύτερη περίοδο, η Κροατία μπήκε με γκολ (1-4) αλλά στη συνέχεια η Σερβία ήταν καταιγιστική με τον «ερυθρόλευκο» Στέφαν Μίτροβιτς να σκοράρει όπως και οι Φιλίποβιτς, Μάντιτς, Πρλαΐνοβιτς. Ο τελικός γύρισε με τους γηπεδούχους να παίρνουν και το προβάδισμα με δυο γκολ (6-4) και τον Βουκίτσεβιτς να μειώνει σε 6-5 (σκορ ημιχρόνου).

Ο ίδιος (Βουκίτσεβιτς) ισοφάρισε για την Κροατία στην κόντρα, 5.04 για το τέλος της τρίτης περιόδου (6-6) και ο Φάτοβιτς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Ιβάν Τούτσακ (6-7), 2.52 για την ολοκλήρωση του οκταλέπτου. Ο αριστερόχειρας της Προ Ρέκο, Ντούσαν Μάντιτς ισοφάρισε (7-7) για να διαμορφώσει το 7-8 ο Άντρο Μπούσλιε από την περιφέρεια, με την Κροατία να έχει επιστρέψει.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους (8-8 Γιάκσιτς στον παραπάνω) αλλά η Κροατία απάντησε με τον ίδιο τρόπο (ο φουνταριστός Βρλιτς έκανε το 8-9 στον παραπάνω) για να ισοφαρίσει για τους Σέρβους και πάλι ο Μάντιτς (9-9). Ο Βουκίτσεβιτς όμως που έκανε μεγάλο ματς για την Κροατία σκόραρε εκ νέου για το 9-10 (4.11 για το φινάλε). Ο Μπίγιατς είπε όχι στον Πρλαΐνοβιτς αλλά τον κέρδισε στη συνέχεια ο Φιλίποβιτς για το 10-10 (2.52 για το τέλος). Ο ίδιος, ο αριστερόχειρας που παίζει κι αυτός στην Προ Ρέκο, με γκολ από την περιφέρεια πέτυχε το 11-10 (1.05 για το τέλος του μεγάλου αγώνα). Η Κροατία δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και έφερε το ματς στα ίσα με τον Βουκίτσεβιτς (11-11) 29’’ πριν από το τέλος. Το χρυσό όμως πήγε στα χέρια της Σερβίας και του Στέφαν Μίτροβιτς με το γκολ-πέναλτι του Φίλιπ Φιλίποβιτς 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 5-2, 1-3, 5-3

ΣΕΡΒΙΑ: Γκόικο Πιγιέτλοβιτς, Μάντιτς 4, Στογιάνοβιτς, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ 1, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς, Βίκο, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 1, Φιλίποβιτς 4, Πρλαΐνοβιτς 1, Στέφαν Μίτροβιτς 1, Μπράνισλαβ Μίτροβιτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπίγιατς, Μπένιτς, Φάτοβιτς 2, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Βουκίτσεβιτς 5, Μπούσλιε 1, Μίλος, Βρλιτς 1, Σέτκα, Γκαρσία, Μάρτσελιτς.