Άνοιξαν το σκορ Απόλλων, Εθνικός, σώθηκε το Π. Φάληρο, «ζωντανό» το Περιστέρι

Το πρώτο βήμα στα πλέι οφ πραγματοποίησαν ο Απόλλων Σμύρνης και ο Εθνικός, ενώ το Π. Φάληρο εξασφάλισε το εισιτήριο παραμονής του. 

Άνοιξαν το σκορ Απόλλων, Εθνικός, σώθηκε το Π. Φάληρο, «ζωντανό» το Περιστέρι

Απόλλων Σμύρνης και Εθνικός έκαναν το 1-0 στην Α’ φάση των πλέι οφ στην Α1 πόλο ανδρών και θέλουν ακόμη μια νίκη για να προκριθούν στα ημιτελικά, όπου περιμένουν Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη. Στα πλέι άουτ, το Π. Φάληρο σώθηκε ενώ το Περιστέρι κέρδισε μέσα στη Χίο και έμεινε ζωντανό.

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 8-6 του ΠΑΟΚ στο κολυμβητήριο Γουδή. Οι δύο ομάδες θα παίξουν την Κυριακή (5,5 14:00) στο Ποσειδώνιο. Εάν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κερδίσει προκρίνεται στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο ΠΑΟΚ φυσικά ψάχνει την ισοφάριση για να διεκδικήσει την πρόκριση σε τρίτο αγώνα.

Ο Εθνικός με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Φώσκολο που σημείωσε τέσσερα τέρματα νίκησε 10-6 τον Υδραϊκό και έκανε το 1-0. Την Κυριακή ο δεύτερος αγώνας στον Άλιμο. Ο Εθνικός με νίκη προκρίνεται στα ημιτελικά όπου περιμένει ο Ολυμπιακός. Εάν οι νησιώτες ισοφαρίσουν, η σειρά θα πάει σε τρίτο αγώνα.

Στα πλέι άουτ, το Π. Φάληρο που είχε κερδίσει δυο φορές στην κανονική περίοδο τον ΟΦΘ, σήμερα πήρε μια ακόμη νίκη (14-4), έκανε το 3-0 (μετράνε και τα ματς της κανονικής περιόδου) και σώθηκε. Αντίθετα, το Περιστέρι που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, έκανε το διπλό.

Κέρδισε μέσα στη Χίο με 8-5 το Ναυτικό Όμιλο και μείωσε σε 2-1 τη σειρά, καθώς η ομάδα του Γιώργου Ντόσκα είχε κερδίσει και τα δυο ματς της κανονικής περιόδου. Επόμενο ματς είναι στο Περιστέρι την Κυριακή (5/5, 16:00) όπου η ομάδα του Κώστα Λούδη θα πάει για την ισοφάριση (2-2), έτσι ώστε η παραμονή να κριθεί οριστικά στη Χίο.