O Ολυμπιακός θέλει να τα έχει 400...

Ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου που έσπασε φέτος το ρεκόρ των 126 σερί αήττητων αγώνων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν σταματάει εδώ. Το «fosonline» γράφει για το επόμενο ρεκόρ που θα προσπαθήσει να...σπάσει ο Ολυμπιακός τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές.

O Ολυμπιακός θέλει να τα έχει 400...

Οι πρωταθλητές Ελλάδας που πρόσφατα κατέκτησαν το Κύπελλο στο φάιναλ φορ της Χίου, την Τετάρτη το βράδυ (7.30) αντιμετωπίζουν τον Υδραϊκό για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, λίγες ημέρες πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι για το Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών.

Υπάρχει λοιπόν κάτι που μπορεί να...κυνηγάει η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου στον αγώνα της Τετάρτης και στα άλλα τρία παιχνίδια της κανονικής περιόδου που απομένουν. Κι αν κάποιος βιαστεί να απαντήσει αρνητικά, εμείς θα του πούμε πως υπάρχει. Εκτός από τις νίκες για να μην...σπάσει το σερί, υπάρχει και το ρεκόρ της καλύτερης επίθεσης σε μια σεζόν, στην κανονική περίοδο.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ φυσικά κι ανήκει στον Ολυμπιακό. Από τη σεζόν 2014-15 όταν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σημειώσει σε 22 αγωνιστικές 389 τέρματα. Φέτος οι Πειραιώτες έχουν σκοράρει 325 γκολ σε 18 αγώνες, δηλαδή 18 γκολ σχεδόν ανά παιχνίδι. Όπερ σημαίνει πως εάν δεν κατέβει δραματικά ο συγκεκριμένος μέσος όρος στα επόμενα τέσσερα ματς, ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεπεράσει τα 390 γκολ και να (ξανα)γράψει ιστορία!

Οι τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου είναι με τον Υδραϊκό την Τετάρτη και με Π. Φάληρο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός). Εμείς απλά να θυμίσουμε πως στα τέσσερα αντίστοιχα παιχνίδια του α’ γύρου, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είχε σημειώσει 75 γκολ!

Για του λόγου το αληθές θυμίζουμε: Υδραϊκός – Ολυμπιακός 5-13, Ολυμπιακός – Π. Φάληρο 21-5, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 4-18 και Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 23-7. Εάν ο αριθμός είναι αντίστοιχος και στον β’ γύρο, κάτι που δεν είναι φυσικά καθόλου εύκολο, οι «ερυθρόλευκοι» θα αγγίξουν τα 400 γκολ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Απλά να σημειώσουμε πως η δεύτερη της βαθμολογίας Βουλιαγμένη έχει μέχρι στιγμής 188 γκολ.