Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 8-9: Άντεξε και πήρε τη νίκη

Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε 9-8 τον Παναθηναϊκό στο Γουδή για την Α1 πόλο των ανδρών.

Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 8-9: Άντεξε και πήρε τη νίκη

Έστω και δύσκολα ο Απόλλων Σμύρνης πήρε αυτό που ήθελε στο Γουδή με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Κέρδισε με 9-8 για την 5η αγωνιστική του Α’ ομίλου στην Α1 πόλο των ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, γύρισε το ματς και είχε τις ευκαιρίες στο τέλος να ισοφαρίσει. Πολλά παράπονα από τον προπονητή του ΠΑΟ Δημήτρη Μάζη στο τέλος του αγώνα για τη διαιτησία.

Σε ένα παιχνίδι σκληρό, ο Απόλλων -παρότι έχασε σχετικά νωρίς, με αποβολή με αντικατάσταση, τον Τρούλο- κατάφερε με κορυφαίο τον Μπογκντάνοβιτς και βασικό όπλο την άμυνα (με ηγέτη τον τερματοφύλακά του Γαλανόπουλο) να χτίσει μια σημαντική διαφορά υπέρ του, καθώς προηγήθηκε με 8-4 και με 9-6.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός μείωσε στο γκολ (9-8) χάρη σε εύστοχη εκτέλεση του Στίβενσον και γκολ του ίδιου σε παραπάνω, που κέρδισε ο ίδιος, αφού έκλεψε πρώτα τη μπάλα. Μεγάλη επέμβαση έκανε ο Ριστίσεβιτς σε προσπάθεια του Μπογκντάνοβιτς στα 28 δευτερόλεπτα. Στην τελευταία φάση πέρασε η μπάλα στον Σγουρίδη, στη θέση του φουνταριστού, αλλά οι παίκτες του Απόλλωνα έκλεψαν τη μπάλα και έφυγαν με τη νίκη από την έδρα των πράσινων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-9

Οκτάλεπτα: 1-4, 3-2, 2-2, 2-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Ζερβουδάκης, Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 4, Μπραΐμης, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης Δ., Αγκόρτσας, Αλβέρτης 3, Κρατημένος, Χωματάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας 1, Τρούλος 2, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.