Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 10-9: Ο Θρύλος το πρώτο βήμα για το νταμπλ (highlights)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 10-9 στον Πειραιά τη Βουλιαγμένη και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών. Τη Δευτέρα (8/5, 18.00) στον Λαιμό ο δεύτερος αγώνας.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 10-9: Ο Θρύλος το πρώτο βήμα για το νταμπλ (highlights)

Έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο των ανδρών ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν την αναμέτρηση από το ξεκίνημα, είχαν το προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το φινάλε απέναντι στη Βουλιαγμένη που πάλεψε στην τελευταία περίοδο και μάζεψε το σκορ από 10-5 σε 10-9 (!), ωστόσο ο Θρύλος άνοιξε το σκορ και έκανε το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα και το νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3/3 στον παίκτη παραπάνω και τελείωσε το ματς με 4/14 αλλά δεν…πλήρωσε.

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός με τους Φουντούλη (3 γκολ), Μουρίκη (1 φανταστικό γκολ και δύο κερδισμένες ποινές) να είναι εξαιρετικοί πήρε τον έλεγχο. Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε με 3/3 στον παραπάνω και ήταν μπροστά με 3-1, 4-1, 5-2. Η Βουλιαγμένη που είχε ζητήματα στην άμυνα με παίκτη λιγότερο, στην επίθεση βρήκε λύσεις με τον Καλογερόπουλο (2 γκολ) ενώ ο Κουρούβανης μείωσε σε 5-3 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με γκολ από τους φουνταριστούς (Μουρίκης 6-3, Φάρμερ 6-4) αλλά στη συνέχεια τον πρώτο λόγο τον είχαν οι άμυνες και οι κακές επιλογές και από τις δυο ομάδες στον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός που τελείωσε την πρώτη περίοδο με 3/4 είχε στο τέλος του ημιχρόνου 3/8 αφού δεν σκόραρε στη δεύτερη (0/4) ενώ ο ΝΟΒ είχε 0/3! Συνολικά είχαμε στο δεύτερο οκτάλεπτο 0/7 στον παίκτη παραπάνω και από τις δυο ομάδες. Ο Γενηδουνιάς από την περιφέρεια 1.03 για το τέλος του ημιχρόνου πέτυχε το 7-4 και η διαφορά πήγε και πάλι στο +3.

Εντυπωσιακός στην άμυνά του ο Ολυμπιακός και στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Μάνο Ζερδεβά στο τέρμα να είναι φανταστικός. Η Βουλιαγμένη δεν μπορούσε να πλησιάσει, προσπάθησε, πάλεψε αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν το ματς και πήραν κι αυτό το οκτάλεπτο με 2-1. Ο Γενηδουνιάς πήγε τον τελικό για πρώτο φορά στο +4 (8-4). Ο Τρούλος μείωσε σε 8-5 από την περιφέρεια ενώ ο Μουρίκης στον παραπάνω πέτυχε το 9-5. Ο φουνταριστός του Ολυμπιακού σε αυτό το οκτάλεπτο πήρε ανάσες και στα δύο μέτρα προσπάθησε να βοηθήσει ο αμυντικός Γούβης (ο Κολόμβος είναι εκτός λόγω τραυματισμού). Η Βουλιαγμένη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το κακό διάστημα του Ολυμπιακού στην επίθεση που δεν φάνηκε καθόλου λόγω της εξαιρετικής άμυνας των Πειραιωτών.

Ο Φιλίποβιτς με πέναλτι που κέρδισε ο φανταστικός Κώστας Μουρίκης, πέτυχε και το 10-5 για τον Ολυμπιακό πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε 30 δευτερόλεπτα στην τελευταία περίοδο. Ο Νικολαΐδης απάντησε άμεσα για τον ΝΟΒ (10-6) ενώ ο Γούντχεντ στον παραπάνω μείωσε σε 10-7 (6.30 για το τέλος της αναμέτρησης) και ο Τρούλος ακόμη περισσότερο (10-8, 5.22 πριν από τη λήξη), με την ομάδα του Πειραιά να μένει στο 10-5…

Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις επιθέσεις στον παραπάνω χαμένες, έδωσε δικαιώματα και η Βουλιαγμένη με τον Παπασηφάκη μείωσε στο γκολ (10-9) 39 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Το σουτ του Φουντούλη 8'' πριν από τη λήξη έβγαλε σε κόρνερ ο Τζωρτζάτος, ο Ολυμπιακός κράτησε την μπάλα και πήρε τη νίκη με 10-9.


Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-1, 2-1, 1-4.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Δήμου, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 2, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.