Απόλλων Σμύρνης – Βουλιαγμένη 13-16: Ισοφάρισε ο ΝΟΒ και όλα θα κριθούν στον Λαιμό

Η Βουλιαγμένη απάντησε με…μπρέικ στον Απόλλωνα Σμύρνης (13-16) και όλα θα κριθούν την Πέμπτη (4/5) στον Λαιμό.

Απόλλων Σμύρνης – Βουλιαγμένη 13-16: Ισοφάρισε ο ΝΟΒ και όλα θα κριθούν στον Λαιμό

Η Βουλιαγμένη κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Σεράφειο κολυμβητήριο, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και έτσι όλα θα κριθούν την Πέμπτη (4/5) στον Λαιμό.

Η ομάδα που θα κερδίσει θα περάσει στους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών και θα παίξει με τον Ολυμπιακό.

Ο Απόλλων Σμύρνης με τον αρχηγό Μανώλη Σολανάκη (2 γκολ) και τον Μπογκντάνοβιτς (1) μπήκε δυνατά στο ματς (3-1) αλλά στη συνέχεια η Βουλιαγμένη ανέβασε αισθητά την απόδοσή της στην άμυνα που είναι και το «όπλο» της. Ο Απόλλων δεν είχε καθαρό μυαλό, είχε θέματα ξανά στην άμυνα και δέχθηκε στην πρώτη περίοδο ένα σερί 5-0 (!) με τους Καλογερόπουλο, Αλαφραγκή, Χαλυβόπουλο (2), Νικολαΐδης να κάνουν το 3-6 και τον Σολανάκη να σταματά το σερί (4-6).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Απόλλων Σμύρνης προσπαθούσε να μειώσει και η Βουλιαγμένη να κρατήσει τη διαφορά σε τέτοια επίπεδα που δεν θα κινδύνευε (4-7, 5-7, 5-8). Ο Δίπλαρος με δυο σερί γκολ στον παραπάνω, μείωσε στο γκολ (7-8), ο Απόλλων έβγαλε και κρίσιμη άμυνα στον λιγότερο και εκεί που έβγαινε στην επίθεση για να ισοφαρίσει, έκανε λάθος, η Βουλιαγμένη έφυγε στην κόντρα και ο Κουρούβανης έγραψε το 7-9.

Ότι δεν κατάφερε στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Απόλλων, το πέτυχε μέσα σε δύο λεπτά με τον Μόκκα να σκοράρει δυο φορές και να ισοφαρίζει 9-9 μέσα σε ένα δίλεπτο. Η Βουλιαγμένη όμως είναι μια έμπειρη ομάδα και σε ένα τετράλεπτο βρήκε γκολ με τους Καπότση, Παπασηφάκη και Χαλυβόπουλο. Ξέφυγε ξανά με τρία γκολ (9-12). Ο Σολανάκης εκ νέου μείωσε σε 10-12 αλλά ο Αλμύρας πήγε το ματς ξανά στο +3 και σαφώς ο ΝΟΒ είχε το προβάδισμα μπαίνοντας στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Μάλιστα ο Αλαφραγκής με δυο γκολ στην τελευταία περίοδο πέτυχε το 15-10 για τη Βουλιαγμένη, με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να επιστρέψει ξανά, έχοντας φυσικά στην…πλάτη του και τον τελικό του Challenger Cup με την Τεράσα στην Ισπανία αλλά και το ταξίδι της επιστροφής. Οι Μπογκντάνοβιτς, Αλαμάνος μείωσαν σε 12-15 στα τελευταία δευτερόλεπτα για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο Τρούλος διαμόρφωσε το 12-16 και ο Σολανάκης σε νεκρό χρόνο το τελικό 13-16.

Η ουσία είναι πως η Βουλιαγμένη κέρδισε, ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον την Πέμπτη (4/5, 18.00) στον Λαιμό περιμένουμε μια ακόμη «ναυμαχία» για να μάθουμε την ομάδα που θα περάσει στους τελικούς.

Τα οκτάλεπτα: 4-6, 3-3, 3-4, 3-3.

Απόλλων Σμύρνης: Σολανάκης 5, Μπογκντάνοβιτς 2, Γαρδίκας 1, Δίπλαρος 2, Μόκκας 2, Αλαμάνος 1.

Βουλιαγμένη: Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος 4, Αλαφραγκής 3, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 2, Κουρούβανης 1, Καπότσης 1, Αλμύρας 1, Τρούλος 1.