ΝΟ Χανίων: Απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για την έλλειψη πετρελαίου στο κολυμβητήριο Χανίων

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό λόγω της έλλειψης πετρελαίου στο κολυμβητήριο Χανίων.

ΝΟ Χανίων: Απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για την έλλειψη πετρελαίου στο κολυμβητήριο Χανίων

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την έλλειψη πετρελαίου στο κολυμβητήριο Χανίων.

Αναλυτικότερα η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα ναυταθλητικά σωματεία στην Ελλάδα και μέσα από την πλειάδα των αθλητών του καταφέρνει να εκπροσωπεί την Ελλάδα σ’ όλο τον κόσμο.

Οι αθλητές μας όχι μόνο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων και το 2022 αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι 19 αθλητές – τριες μας – 5 Υδατοσφαίρισης, 2 Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, 4 Τεχνικής Κολύμβησης, 2 Κάνοε Καγιάκ 6 SUP – εκπροσώπησαν την χώρα μας συμμετέχοντας με τις εθνικές ομάδες.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και γενικότερα σ’ όλη την Ευρώπη με την ενεργειακή κρίση και αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που προκύπτουν από αυτήν ερχόμαστε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Στον νομό Χανίων υπάρχει ένα μόνο κολυμβητήριο αποτελούμενο από 3 πισίνες 50μ., 25μ. και 12,5μ. και το πλήθος των αθλητών που αθλούνται σ’ αυτό είναι πάνω από 1000.
  2. Οι ενήλικοι για αποκατάσταση της υγείας τους ή για άλλους προσωπικούς λόγους είναι περίπου 150.
  3. Τα άτομα με Ειδικές Ικανότητες -άτομα με νοητικά και κινητικά προβλήματα, μέσα σ’ αυτούς είναι και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αντώνης Τσαπατάκης – είναι περίπου 50.
  4. Οι εργαζόμενοι με πλήρη ή μερική απασχόληση αυτή τη στιγμή είναι 28.
  5. Στο κολυμβητήριο Χανίων προπονούνται και διεξάγονται αγώνες Α1 Ανδρών υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και Α1 Γυναικών υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου.

Όλοι αυτοί οι λόγοι σε περίπτωση που θα σταματήσει η λειτουργία της πισίνας θα επιφέρουν μια μεγάλη αναστάτωση στο χώρο του ναυταθλητισμού.

Ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα παράπονα, οι γκρίνιες και η δυσλειτουργία λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στην οποία αναγκάζονται οι αθλητές και ενήλικοι να κολυμπούν.

  1. Στο επόμενο δεκαήμερο η αλλαγή του καιρού θα κάνει αδύνατη τη λειτουργία.

Σας ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για τη λειτουργία των δεξαμενών 50μ. (για την προπόνηση και αγώνες των αθλητικών ομάδων) και 12,5μ (για τα μικρά παιδιά των
εκμαθήσεων) έτσι ώστε να υπάρχει αύριο για τον ΝΟΧ και γενικότερα για το ναυταθλητισμό των Χανίων.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αναγνωρίζοντας τη προσπάθεια που έχετε καταβάλει έτσι ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε ότι δεν θα επιτρέψετε να μείνει το Κολυμβητήριο Χανίων εκτός λειτουργίας ούτε μία μέρα».