Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 4-2 πέναλτι (10-10 κ. δ.): Νταμπλ ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 της Βουλιαγμένης στα πέναλτι (10-10 κανονική διάρκεια) και με 3-0 νίκες κατέκτησε το 36ο πρωτάθλημα στην Ιστορία του. Είναι το 10ο σερί για την ομάδα του Πειραιά που μετρά πλέον και 20 νταμπλ.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 4-2 πέναλτι (10-10 κ. δ.): Νταμπλ ο Θρύλος

Η Βουλιαγμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν πιο απελευθερωμένη στην επίθεση. Είχε 2/3 στον παίκτη παραπάνω και με δύο σερί τέρματα (Τρούλος, Χαλυβόπουλος) πέρασε μπροστά (2-3) κόντρα στον Ολυμπιακό που αντέδρασε μετά το 0-1 του Καλογερόπουλου, με τους Κολόμβο, Γκίλλα (2-1) αλλά είχε θέματα στον παίκτη παραπάνω (1/4).

Ο Μουρίκης κέρδισε και την αποβολή αλλά και σκόραρε (3-3) στον παραπάνω μετά την ασίστ του Φιλίποβιτς, στην πρώτη επίθεση της δεύτερης περιόδου. Η Βουλιαγμένη όμως επιθετικά ήταν καλύτερη, έπαιξε με μυαλό στον παραπάνω και δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να περάσει μπροστά, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 2/6 στον παραπάνω στα πρώτα 14 λεπτά. Ο ΝΟΒ με τον Αλαφραγκή στον παραπάνω πέρασε μπροστά (3-4) και 2.06 για το τέλος ο Σκουμπάκης και πάλι στον παραπάνω έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη Βουλιαγμένη. Ο Γενηδουνιάς σε ένα σημείο όπου η ομάδα του είχε…κολλήσει με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 4-5.

Με γκολ από την περιφέρεια ισοφάρισε ο Ολυμπιακός στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Φιλίποβιτς εκτέλεσε για το 5-5 αλλά στη συνέχεια ο ΝΟΒ κέρδισε πέναλτι και ο Σκουμπάκης έγραψε το 5-6, σε ένα οκτάλεπτο με αρκετό…ξύλο. Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη και το…πλήρωσε με τον ΝΟΒ να σκοράρει στην κόντρα με τον Κουρούβανη (5-7, μέσα περιόδου), αλλά ο Φουντούλης στον παραπάνω (πετυχημένος ύστερα από αρκετή ώρα) πήγε ξανά το ματς στο γκολ (6-7) ενώ ο Φιλίποβιτς, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ισοφάρισε σε 7-7, με τους Πειραιώτες να παίζουν πιο παθιασμένα, ειδικά στην άμυνα.

Έχασαν όμως έναν κρίσιμο παραπάνω για να περάσουν μπροστά με 8-7 και στην επόμενη επίθεση ο εξαιρετικός Δημήτρης Σκουμπάκης (θα παίζει του χρόνου στη Νόβι Μπέογκραντ μαζί με τον Βλαχόπουλο) από την περιφέρεια πέτυχε το 7-8. Ο Φιλίποβιτς όμως με το τρίτο του γκολ σε αυτό το οκτάλεπτο ισοφάρισε ξανά (8-8), με τον Ολυμπιακό να έχει 4/10 στον παραπάνω ενώ ο ΝΟΒ είχε 4/9, με τον Λότζινα στο τέλος να έχει την ευκαιρία να γράψει το 8-9.

Με γκολ (9-8) του Γκίλλα από την περιφέρεια ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το 2-1, ωστόσο ο Καλογερόπουλος με ένα πολύ όμορφο τέρμα από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 9-9. Ο Γκίλλας ήταν αυτός που…έφτιαξε και το 10-9 για τον Κολόμβο στον παραπάνω, αλλά απάντησε ο Χαλυβόπουλος με τον ίδιο τρόπο (παραπάνω), με τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει σε 10-10 έχοντας βρει λύσεις στην επίθεση, σε αυτόν τον τρίτο τελικό και για αυτό ήταν μέσα στο παιχνίδι και έτσι μπήκε σε ένα…καυτό δίλεπτο.

Στο 1.30 για το τέλος δόθηκε επιθετικό φάουλ στον Φιλίποβιτς ενώ και στην επίθεση του ΝΟΒ σφυρίχτηκε επιθετικό στον Σκουμπάκη (1.07 για το τέλος του τελικού). Στα 42 δευτερόλεπτα για το φινάλε, ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή αλλά Γενηδουνιάς (δοκάρι), Γκίλλας (έβγαλε ο Σκουμπάκης) δεν σκόραραν με τη Βουλιαγμένη να έχει 19 δευτερόλεπτα (όλα δικά της). Ο Κόλιανιν πήρε τάιμ άουτ αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Φιλίποβιτς 1-0

Καπότσης άουτ

Χρυσοσπάθης 2-0

Μυλωνάκης δοκάρι

Φουντούλης 3-0

Καλογερόπουλος 3-1

Γκίλλας άουτ

Γκιουβέτσης 3-2

Γενηδουνιάς 4-2

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-3, 2-2. Πέναλτι: 4-2.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης, Τρούλος 1, Πάπαριτς, Λότζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος 2, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 3, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Κωνσταντόπουλος.