Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 5-8: Κρατάει τον τίτλο από τον…Λαιμό

Ένας παθιασμένος Ολυμπιακός πέρασε από τον Λαιμό (5-8), έκανε το 2-0 στη σειρά με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη και θέλει ακόμη μια νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Την Τετάρτη (25/5, 17.00) ο τρίτος τελικός. 

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 5-8: Κρατάει τον τίτλο από τον…Λαιμό

Αγκαλιά με την κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος στην Ιστορία του βρίσκεται η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» με μια εμφάνιση βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν, πέρασαν από τον Λαιμό (8-5 τη Βουλιαγμένη στην έδρα της), έκαναν το 2-0 στη σειρά και έχουν την ευκαιρία την Τετάρτη (25/5, 17.00) στην έδρα τους να κερδίσουν και να πάρουν τον τίτλο με 3-0 νίκες.

Οι δύο τερματοφύλακες (Τζωρτζάτος, Ζερδεβάς) ήταν όπως και στον πρώτο τελικό…ζεστοί. Οι άμυνες ήταν δυνατές, ωστόσο για ακόμη μια φορά και οι δυο ομάδες είχαν θέματα στον παίκτη παραπάνω. Ο Μυλωνάκης ισοφάρισε το γκολ του Μπούσλιε (0-1, 1.58 για το τέλος της περιόδου), 20’’ πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου με τέρμα στον παραπάνω (1/4). Ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο με 0/2 στον παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε με χαμένο πέναλτι και είδε τον Καπότση με πέναλτι να γράφει το 2-1, στις αρχές της περιόδου, ήταν κυρίαρχος στο δεύτερο οκτάλεπτο. Κυκλοφόρησε την μπάλα, πήρε ποινές και είχε τρία σερί γκολ στον παραπάνω (Φουντούλης 2, Μπούσλιε 1) και πέρασε μπροστά με 4-2, με τον Ζερδεβά να κάνει ένα ακόμη εξαίσιο παιχνίδι. Ο έμπειρος Μυλωνάκης στο τέλος της περιόδου με γκολ από την περιφέρεια κράτησε μέσα στο ματς τη Βουλιαγμένη (3-4), μειώνοντας σε κρίσιμο σημείο (3-4). 1/6 στον παραπάνω ο ΝΟΒ στο ημίχρονο και 3/6 ο Ολυμπιακός.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Βουλιαγμένη πήρε ποινές αλλά ο Ζερδεβάς ήταν ανίκητος και η άμυνα του Ολυμπιακού εντυπωσιακή. Ο Χιώτης περιφερειακός, Γιάννης Φουντούλης ήταν στο τρίτο οκτάλεπτο κομβικός αφού ήταν εκείνος που πέτυχε το 3-5 ενώ έφτιαξε και το 3-6 για τον Φιλίποβιτς (3.46 για το τέλος της περιόδου), ενώ 2.17 για το τέλος χάθηκε ένας κρίσιμος παραπάνω για το 3-7 από την ομάδα του Βλάχου. Αυτό μπορεί να μην ήρθε στον παραπάνω αλλά το πέτυχε ο φοβερός και τρομερός Άντρο Μπούσλιε από την περιφέρεια (3-7, 1.26 για το τέλος της περιόδου). 1/10 στον παραπάνω ο ΝΟΒ με το τέλος της περιόδου, 3/7 για τον Ολυμπιακό.

Τα πάντα ουσιαστικά είχαν κριθεί και ο Ολυμπιακός απλά στην τελευταία περίοδο…έπαιξε με τον χρόνο. Η Βουλιαγμένη μείωσε με τον Καπότση (4-7) αλλά δεν υπήρχε χρόνος, ειδικά όταν απέναντι από τους παίκτες του Κόλιανιν υπήρχε ο «κέρβερος» Ζερδεβάς. Λίγο πριν από το τέλος, ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 4-8 με το τέταρτο τέρμα που σημείωσε. Ο Καπότσης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 5-8.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 0-3, 2-1.

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Τρούλος, Πάπαριτς, Λότζινα, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 3, Κουρούβανης, Σκουμπάκης, Λεβαντής, Καστρινάκης, Κωνσταντόπουλος.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.