Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6: Με φοβερή άμυνα και «κέρβερο» τον Ζερδεβά

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-6 της Βουλιαγμένης στον Πειραιά και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο των ανδρών. Τη Δευτέρα (23/5, 18.30) ο δεύτερος τελικός στον Λαιμό. 

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6: Με φοβερή άμυνα και «κέρβερο» τον Ζερδεβά

Στο πρώτο οκτάλεπτο είχαμε τρία γκολ στον παραπάνω. Ο Ολυμπιακός με 2/4 ήταν μπροστά με 2-1 απέναντι στη Βουλιαγμένη που τελείωσε την πρώτη περίοδο με 1/3. Ο Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ, ο Γκιουβέτσης ισοφάρισε ενώ νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι (του γλίστρησε η μπάλα). Ο Μουρίκης αφού κέρδισε την αποβολή ήταν και αυτός που πέτυχε το γκολ στον παραπάνω ενώ ο ίδιος πήρε εκ νέου ποινή αλλά ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει με δύο τέρματα.

Ευκαιρίες είχε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, στην κόντρα αλλά και στον παίκτη παραπάνω, παίζοντας καλή άμυνα αλλά τελικά το 3-1 δεν έγινε και ο Αλαφραγκής 5.20 για το τέλος του ημιχρόνου πέτυχε το 2-2 στην κόντρα, ενώ ο Κουρούβανης και πάλι στην κόντρα έκανε το 2-3. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση ενώ και στην άμυνα δέχθηκε δυο…φτηνά τέρματα απέναντι στη Βουλιαγμένη που βρήκε την ευκαιρία, κολύμπησε και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά. Ο Γκίλλας από την περιφέρεια ισοφάρισε (3-3) σε ένα σημείο όπου οι Πειραιώτες είχαν…κολλήσει ο ΝΟΒ από την περιφέρεια με τον Σκουμπάκη πήρε ξανά το προβάδισμα (3-4) στο τέλος του ημιχρόνου.

Απάντηση στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου άμεσα (4-4) από τον Ολυμπιακό με τον Δερβίση, σε μια φάση όπου κυκλοφόρησε υπέροχα την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια είχε κλασικές ευκαιρίες για να περάσουν και πάλι μπροστά αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Στην άμυνα ήταν εντυπωσιακός, με τον Μάνο Ζερδεβά να έχει ανεβάσει ρυθμό και να είναι εξαιρετικός, όπως και ο Τζωρτζάτος βέβαια της Βουλιαγμένης. Τελικά νικήθηκε ο δεύτερος από τον Άντρο Μπούσλιε με γκολ στον παραπάνω (5-4), 54 δευτερόλεπτα για το τέλος της περιόδου, με τη Βουλιαγμένη να έχει έναν ακόμη χαμένο παραπάνω.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο. Έβγαλε την άμυνα και εν συνεχεία ο Μουρίκης πήρε το πέναλτι και την οριστική αποβολή του Αλαφραγκή. Ο Φιλίποβιτς έγραψε το 6-4 (για πρώτη φορά η διαφορά στα δύο γκολ) με το πέναλτι, σε ένα διάστημα όπου ο Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικός στην άμυνα ενώ ο Ζερδεβάς τα έπιανε όλα. Ο Γκίλλας στον παίκτη παραπάνω, μετά το τάιμ άουτ του Βλάχου, έγραψε το 7-4 (2.48 για το φινάλε).

Ο Σκουμπάκης στην επόμενη επίθεση ύστερα από 14 λεπτά σκόραρε (7-5) για τη Βουλιαγμένη, σε μια φάση όπου φαίνεται να έχει τελειώσει ο χρόνος της επίθεσης του ΝΟΒ αλλά οι διαιτητές έδειξαν σέντρα. Ο Χαλυβόπουλος με υπέροχο τέρμα 1.42 για το τέλος έκανε και το 7-6 με τον Ολυμπιακό να δέχεται δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό!

Ο Φιλίποβιτς στον παραπάνω 18 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έγραψε το 8-6 και έβαλε τέλος στα όποια όνειρα της Βουλιαγμένης για να επιστρέψει.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-0, 3-2.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λότζινα, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης.