Βουλιαγμένη – Πανιώνιος 6-6 (5-4 πέναλτι): Ο ΝΟΒ αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 5-4 στα πέναλτι (6-6 κανονική διάρκεια) του Πανιωνίου στον Λαιμό και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.  

Βουλιαγμένη – Πανιώνιος 6-6 (5-4 πέναλτι): Ο ΝΟΒ αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς

Στην πρώτη περίοδο οι άμυνες δεν…υπήρχαν. Είδαμε ένα ματς με πολλά γκολ (7). Η Βουλιαγμένη (χωρίς τον Στάθη Καλογερόπουλο ξανά) ξέφυγε με 4-2 (ο Σπούνερ τα δύο πρώτα γκολ του Πανιωνίου) για να μειώσει ο Μοσκόφ σε 4-3, με τον Πανιώνιο να είναι μέσα στο ματς και να δείχνει ικανός να κάνει τη ζημιά.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, το ματς έγινε πιο σκληρό. Η Βουλιαγμένη πήρε ποινές αρκετές αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ στον παραπάνω και να ξεφύγει, με τον Λιμαράκη στο τέρμα να κάνει φοβερές επεμβάσεις και να κρατάει αυτό το 4-3. Ο Δήμου στον παίκτη παραπάνω μετά το τάιμ άουτ, ήταν αυτός που πέτυχε το 4-4, σε ένα οκτάλεπτο όπου ο Λιμαράκης αλλά και ο Τζωρτζάτος στο τέρμα της Βουλιαγμένης ήταν εντυπωσιακοί. Ο Πανιώνιος με 4/7 στον παραπάνω και 4/4 στον παίκτη λιγότερο ήταν μέσα στο ματς ενώ ο ΝΟΒ πλήρωσε το κάκιστο ποσοστό στον παραπάνω και τις λανθασμένες επιλογές στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Διακοπή από τους διαιτητές

Πέντε δευτερόλεπτα για το τέλος του ημιχρόνου και οι διαιτητές (Σταυρίδης, Μοίραλης) διέκοψαν τον αγώνα, έτσι ώστε να ανέβουν λίγο πιο ψηλά στην εξέδρα οι οπαδοί του Πανιωνίου που βρέθηκαν στον Λαιμό.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Πανιώνιος είχε διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες για να περάσει μπροστά αλλά η Βουλιαγμένη έβγαλε τις άμυνες με παίκτη λιγότερο. Μάλιστα ο ΝΟΒ στον δικό του παραπάνω, βρήκε τον στόχο με τον έμπειρο Μανώλη Μυλωνάκη να γράφει το 5-4. Αυτό ήταν και το μοναδικό τέρμα στο τρίτο οκτάλεπτο, αφού ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να σκοράρει σε αυτό το διάστημα, έχοντας προβλήματα στον παίκτη παραπάνω αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά αποτελεσματικός σε αυτόν τον τομέα.

Με γκολ του Δήμου, 7.33 για το τέλος του αγώνα, ο Πανιώνιος ισοφάρισε (5-5) και όλα ξεκίνησαν από την αρχή, σε ένα ματς…φωτιά, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο μετά την πρώτη περίοδο όπου και σημειώθηκαν επτά τέρματα! Ο Μάριος Καπότσης με υπέροχο τρόπο από την περιφέρεια έγραψε το 6-5, 6.22 για το φινάλε. Στη συνέχεια όμως αποβλήθηκε οριστικά με 3 ποινές και ο Παπάκος, 5.03 για το τέλος ισοφάρισε ξανά (6-6), με γκολ στον παραπάνω.

Στα τελευταία πέντε λεπτά, οι Τζωρτζάτος, Λιμαράκης δεν δέχθηκαν γκολ και έτσι τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι ενώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος Μυλωνάκης, Δήμου αποβλήθηκαν με αντικατάσταση και δεν εκτέλεσαν πέναλτι.

Στα πέναλτι ο Τζωρτζάτος απέκρουσε την εκτέλεση του Μπραΐμη και έτσι η Βουλιαγμένη, με τον Σκουμπάκη στο τέλος να είναι εύστοχος πήρε την πρόκριση στους τελικούς με 5-4.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μοσκόφ 0-1

Τρούλος 1-1

Κοπελιάδης 1-2

Χαλυβόπουλος 2-2

Καλαϊτζής 2-3

Κουρούβανης 3-3

Μπραΐμης απέκρουσε ο Τζωρτζάτος

Γκιουβέτσης 4-3

Σπούνερ 4-4

Σκουμπάκης 5-4

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 0-1, 1-0, 1-2. πέναλτι: 5-4.

Βουλιαγμένη: Μυλωνάκης 2, Λότζινα 1, Τρούλος 1, Γκιουβέτσης 1, Καπότσης 1.

Πανιώνιος: Σπούνερ 2, Μοσκόφ 1, Δήμου 2, Παπάκος 1.