Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 17-7: Και τώρα το νταμπλ (highlights)

Ο Ολυμπιακός…καθάρισε τον Απόλλωνα Σμύρνης (17-7) στον Πειραιά και προκρίθηκε με 2-1 νίκες στους τελικούς των πλέι οφ της Α1 πόλο των ανδρών.  

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 17-7: Και τώρα το νταμπλ (highlights)

Ένας…αγριεμένος Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Απόλλωνα Σμύρνης που μπορεί να ισοφάρισε τη Δευτέρα (16/5) τη σειρά σε 1-1 αλλά στον τρίτο ημιτελικό, οι πρωταθλητές έκαναν επίδειξη δύναμης (17-7), πήραν αυτό που ήθελαν, πέρασαν στους τελικούς και τώρα πάνε για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον αγώνα της Δευτέρας (16/5) ήταν πιο αποτελεσματικός στην άμυνα. Είχε πάθος, διάθεση και θέληση και έτσι ο Απόλλων Σμύρνης δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα στις αρχές του αγώνα. Βέβαια και ο Ολυμπιακός είχε ξανά ζητήματα με τη ζώνη του Απόλλωνα αλλά όταν κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, χτύπησε στην κόντρα και είχε καλές επιλογές ξέφυγε με 4-1.

Ο Απόλλων Σμύρνης που δεν μπορούσε να σκοράρει σε εκείνο το σημείο, στο δεύτερο οκτάπεπτο, κατάφερε να βρει λύσεις από τη θέση του φουνταριστού και να μειώσει σε 4-3. Ο Ολυμπιακός όμως διατήρησε τη διαφορά των δύο τερμάτων (6-4) στο τέλος της περιόδου, με τον Απόλλωνα να χάνει τον Γαρδίκα (αποβολή με αντικατάσταση).

Μουρίκης, Φιλίποβιτς πήγαν το ματς με δύο γρήγορα τέρματα στο τρίτο οκτάλεπτο στο 8-4, με τους πρωταθλητές να παίζουν ωραίο και γρήγορο πόλο. Ο Γωνιωτάκης στον παραπάνω μείωσε σε 8-5, ωστόσο ο Φιλίποβιτς με πέναλτι πήγε ξανά τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (9-5). Ο Γκουσάροφ έκανε το 9-5 για τον Απόλλωνα που σε αυτό το διάστημα βρήκε λύσεις στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Γωνιωτάκης με ένα εντυπωσιακό σουτ 2.26 για το τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε ακόμη περισσότερο (9-7). Ο Φουντούλης με πέναλτι απάντησε αμέσως (10-7) για τον Ολυμπιακό που είχε λύσεις επιθετικά αλλά στην άμυνα μετά το πρώτο οκτάλεπτο δεν ήταν το ίδιο καλός.

Ο Φουντούλης ξανά – αυτή τη φορά από την περιφέρεια – έκανε το 11-7 με το τρίτο του τέρμα στο παιχνίδι, 28’’ πριν από το τέλος. Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκος Δεληγιάννης σε αυτή τη φάση είδε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και έπρεπε να αποβληθεί αλλά δεν έβγαινε, ζητώντας εξηγήσεις από τον διαιτητή. Τελικά ύστερα από λίγα λεπτά αποχώρησε και ο αγώνας συνεχίστηκε.

Ο Μουρίκης με υπέροχο τρόπο από τη θέση του φουνταριστού πήγε τη διαφορά για πρώτη φορά στα πέντε γκολ (12-7) ενώ ο Δερβίσης έγραψε και το 13-7 και ξέσπασε, τελειώνοντας ουσιαστικά τα πάντα. Ο Φουντούλης 5.58 για το τέλος πέτυχε το 14-7 με τον Ολυμπιακό να κάνει ότι θέλει μέσα στο νερό, με τον Χρυσοσπάθη να σημειώνει και το 15-7 ενώ ο Γκίλλας στην κόντρα πέτυχε το 16-7. Ο Χρυσοσπάθης διαμόρφωσε το τελικό 17-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 5-3, 6-0.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης 3, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης: Βασίλης Καβουσανός, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Τουρκομένης, Κότσκαρ.