Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 15-8: «Πλώρη» για τους τελικούς

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης στον Πειραιά με 15-8 και έβαλε…πλώρη για τους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών. Έκανε το 1-0 στη σειρά και θέλει μία ακόμη νίκη. Πρώτος σκόρερ ο Μουρίκης με 3 γκολ. 

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 15-8: «Πλώρη» για τους τελικούς

Ο Απόλλων μπορεί να προηγήθηκε με τον Σολανάκη στο ξεκίνημα με γκολ στον παραπάνω, ωστόσο ο Ολυμπιακός απάντησε γρήγορα με Φιλίποβιτς (πέναλτι), Γενηδουνιά (περιφέρεια) και πήρε το προβάδισμα (2-1). Ο Μουρίκης με εξαιρετικό τρόπο γύρισε και σκόραρε για το 3-1 ενώ Μπούσλιε με τη σειρά του από την περιφέρεια έγραψε το 4-1 ένα λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου.

Επίθεση με παίκτη παραπάνω για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Χρυσοσπάθη στο φινάλε να προλαβαίνει και να γράφει το 5-1. Ο Βίτσκοβιτς μείωσε σε 5-2, 4.59 για το τέλος του ημιχρόνου ενώ στην προηγούμενη επίθεση του Ολυμπιακού με παίκτη παραπάνω η μπάλα δεν πέρασε οριακά τη νοητή γραμμή.

Βέβαια ο Γκίλλας με έξοχο τρόπο απάντησε στο γκολ του Απόλλωνα (6-2) που προσπαθούσε αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος σε άμυνα και επίθεση. Ο Μουρίκης πήρε την ποινή, εκτέλεσε ο ίδιος μετά την πάσα του Φιλίποβιτς και η διαφορά στα πέντε γκολ (7-2). Ο Γκουσάροφ ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου έκανε το 7-3, ωστόσο ο Γιώργος Δερβίσης με υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια σημείωσε το 8-3 με τη διαφορά να πηγαίνει και πάλι στα πέντε τέρματα, με τον Βίτσκοβιτς να σκοράρει στο φινάλε (8-4), σε μια φάση όπου η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε καλά.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, το ματς έγινε σκληρό. Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να…μαζέψει τη διαφορά αλλά δεν τα κατάφερε γιατί ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις. Ο Γκουσάροφ μείωσε σε 8-5 αλλά ο Φουντούλης πέτυχε το 9-5 ενώ ο Φιλίποβιτς με γκολ στον παίκτη παραπάνω – μετά το τάιμ άουτ του Βλάχου – έγραψε το 10-6, με τον Γαρδίκα να έχει μειώσει προσωρινά σε 9-6.

Ο Δερβίσης με υπέροχο παραπάνω έγραψε το 11-6 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά ο Απόλλων Σμύρνης δεν τα παράτησε. Ο Γκουσάροφ έγραψε το 11-7 και ο Γούνας με πέναλτι (4.52 για το τέλος) μείωσε στα τρία γκολ (11-8). Ο Μουρίκης με γκολ στον παραπάνω έγραψε το 12-8, τρία λεπτά πριν από το τέλος και ουσιαστικά...καθάρισε τον αγώνα, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να μην έχει τον Δεληγιάννη στον πάγκο αφού δευτερόλεπτα πριν είχε αποβληθεί και δεν θα είναι και στον δεύτερο αγώνα στον πάγκο. Εκτός ήταν και ο Μιτελούδης, ο άμεσος συνεργάτης του Δεληγιάννη, που επίσης αποβλήθηκε.

Ο Μπούσλιε έγραψε το 13-8 σε ένα ματς όπου τα πάντα είχαν κριθεί, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει δύο ακόμη τέρματα στα τελευταία δευτερόλεπτα με Φουντούλη, Γενηδουνιά.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 2-2, 5-2.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 3, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης (Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Γαρδίκας 1, Τουρκομένης, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς 2, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Κότσκαρ, Τσιαβαλιάρης.